Saopštenje zbog "rada" portala zoricakusmuk.info zajednički uputili tužioci i stručni saradnici Okružnog javnog tužilšatva Bijeljina

U nastavku prenosimo pristiglo saopštenje za javnost od strane tužioca i stručnih saradnika Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina koje je upućeno zbog niza tekstova na portalu zoricakusmuk.info, a u kojima se direktno i indirektno proziva Olga Pantić koja je Glavni okružni tužilac. Pristiglo saopštenje u nastavku prenosimo u potpunosti:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini je poslednjih mjeseci konstantno na meti jednog portala, koji se između ostalog oglašava i na facebook stranici. Riječ je o portalu zoricakusmuk.info, koji uređuje Zorica Kusmuk. Obzirom na koji način i kakve članke objavljuje, ista vrši konstantan pritisak na rad ovog Tužilaštva tako što iznosi neprovjerene informacije i činjenice, koje degradiraju rad ovog Tužilaštva. Sve navedeno se temelji na neistinama i neprovjerenim činjenicama.

Smatramo da ista vrši konstantan pritisak na rad ovog Tužilaštva iz razloga jer je više puta prijavljivana i optužena za različita krivična djela, a u toku je i sudski postupak po optužnici ovog Tužilaštva broj T14 0 KT 0031084 21 za krivično djelo -Ugrožavanje sigurnosti- iz člana 150. stav 2. Krivičnog zakonika Republike Srpske, kao i druga krivična djela. Pred ovim Tužilaštvom u toku je i više istraga protiv imenovane, a po prijavi građana.

Ističemo da je dolaskom Olge Pantić za Glavnog okružnog tužioca u Bijeljini promjenjen način rada ovog Tužilaštva u smislu da se potencira rad tužilaca u skladu sa Obavezujućim uputstvima Glavnog republičkog tužioca, primjeni zakona, na kolektivnom radu, a što je doprinjelo poboljšanju kvaliteta rada Tužilaštva i takav način rada podržavaju svi tužioci i stručni saradnici ovog Tužilaštva.

Tužioci i stručni saradnici

Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *