Sara Ćirković evropska šampionka i u seniorskoj konkurenciji

Sara Ćirković, 19-godišnja Bratunčanka rođena u Zvorniku, članica bokserskih klubova u Zvorniku i Malom Zvorniku, prethodnog dana Srbiji je donijela prvo zlato ikada na nekom velikom takmičenju u seniorskoj konkurenciji. U kategoriji do 54 kg, ubjedljivo je savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

Nošena podrškom sa tribina hale „Aleksandar Nikolić“ mlada predstavnica Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu osvojila je prvo seniorsko zlato, nakon što je osvajala titule prvaka Evrope i svijeta u omladinskoj konkurenciji.

Ćirković je osvojila prvo zlato za Srbiju na šampionatu u Beogradu.

Nakon nje i Natalija Šadrina i Kristina Kaluhova osvojile su zlatne medalje za Srbiju.

Sara Ćirković, podrinjsko boksersko čudo od djeteta, je u rasponu od godinu dana pokorila i svijet i Evropu. Prvo je krajem novembra 2022. trijumfovala na Svjetskom prvenstvu u Benidormu i Srbiji donijela medalju koja se čekala čak 23 godine. U novembru 2023. godine se okitila zlatom na Evropskom prvenstvu mlađih seniorki.

U martu ove godine bila je nepobjediva na olimpijskim kvalifikacijama u Busto Arsiciju i rutinski izborila OI u Parizu, a isti nivo održala je i na Evropskom prvenstvu u Beogradu, velike zasluge u svim uspjesima mlade Ćirković ima njen trener Mirko Ždralo.

Prethodno je na EP Kristina Nađ Varga, u kategoriji do 48 kg, poražena u finalu od Ruskinje Julije Čungalakove i osvojila je srebro.

Srpski ženski tim osvojio je još sedam bronzanih medalja, ukupno rekordnih 11 na šampionatu Starog kontinenta.

(Agencije)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *