Sastančili bivši predsjednici FK "Sloboda" Tuzla, novi predsjednik "Slobode" mogao bi biti rođeni Zvorničanin

Opet je nemirno u FK Sloboda. Nakon burnog ljeta stigla je i burna zima. Tuzlaci ponovo biraju novo rukovodstvo nakon što je dosadašnji Upravni odbor na čelu sa Senadom Mujkanovićem podnio ostavku.

Iza FK Sloboda je uspješna jesen. Izabranici Zlatana Nalića su polusezonu u Prvoj ligi FBiH završili na prvom mjestu, dok su prezimili i u Kupu. Ipak, nije moglo bez problema.

Pomalo iznenađujuće Mujkanović i njegovi bliski saradnici su odlučili dići sidro nakon što nisu ispunjeni njegovu uslovi za ostanak, odnosno dio Skupštine nije odustao od svojih pozicija.

Automatski je krenula licitacija i potraga za novim predsjednikom, međutim sastanak održan u utorak navečer glavna je tema u Gradu soli.

Naime, Mujkanović i Azmir Husić, također nekadašnji predsjednik Tuzlaka, su imali zajedničko druženje kao nagovještaj da se nešto dešava. Detalji se kriju kao zmija noge, barem za sada, međutim određene indicije ukazuju da Mujkanović i Husić, dva uspješna biznismena, spremaju zajedničko djelovanje u FK Sloboda.

Ipak, kao mogući kandidat da zauzme vruću stolicu i postane predsjednik Slobode počeo se spominjati Samir Subašić koji je u minulom sazivu Upravnog odbora bio potpredsjednik.

Subašić se bavi privatnim biznisom te ima jako dobre odnose sa Senadom Džombićem, vlasnikom kompanije Bingo i jednim od najbogatijih Bosanaca i Hercegovaca.

Inače, nakon Mujkanovićevog odlaska Subašić se oglasio na Facebooku te je u nekoliko stavki sublimirao šta je sve učinjeno u prethodnih šest mjeseci.

1. Najviše ukupnih pobjeda u nizu u historiji kluba

2. Najviše domaćih pobjeda u nizu u historiji kluba

3. Najviše postignutih golova za polusezonu ikada 33 (10 više od posljednjeg rekorda) u historiji kluba

4. Najbolji rezultat ikada koji je Sloboda ostvarila za polusezonu 17 utakmica u historiji kluba

5. Prolazak u 1/8 finala Kupa kao bonus

6. Najuspješniji trener u 104. godišnjoj historiji FK Sloboda do polusezone! Laku noć prijatno”, naveo je Subašić.

Preostaje da se vidi kakav će biti i stav najvjernijih navijača Slobode, popularnih Fukara, koje su po ovom pitanju često imali različite stavove.

Ljetos su kategorično bili protiv povratka Mujkanovića u klub, nakon čega je uslijedio zaokret za 180 stepeni, te je u proteklom periodu sada već bivši predsjednik Slobode imao njihovu maksimalnu podršku.

(sportsport.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *