Talentovani sedmogodišnji fudbaler Adin Hrnjić skautiran je od bivšeg evropskog prvaka FK Crvena Zvezda. Iako mu je samo sedam godina iz Crvene Zvezde su pozvali ovog sedmogodišnjaka da pređe u redove beogradskog kluba.

Sedmogodišnji Zvorničanin Adin Hrnjić skautiran od FK Crvena Zvezda (FOTO+VIDEO)
Adin Hrnjić u dresu FK Loznica

Hrnjić je trenutno član FK Loznica za koji nastupa skoro dvije godine, a na velikom broju turnira za predpionire, Hrnjić se okitio titulama najboljeg strijelca ili najboljeg igrača turnira.

Sedmogodišnji Zvorničanin Adin Hrnjić skautiran od FK Crvena Zvezda (FOTO+VIDEO)
Mnogobrojni pehari i diplome za najboljeg
Iako je Hrnjić rođen 2010.godine svoj prvi nastup u kopačkama na nekom zvaničnom turniru upisao je igravši za selekciju dječaka rođenih 2008.godine, čime je ušao u historiju škole fudbala u FK Loznici.

Skauti Crvene Zvezde Hrnjića su zapazili na nedavno održanom turniru u Šapcu. Hrnjić je nastupao za selekciju dječaka FK Loznica rođenih 2009.g i u konkurenciji Partizana, Zvezde, Slobode, Mačve i drugih ekipa odveo svoj tim do prvog mjesta i to bez primljenog gola. Hrnjić je proglašen za najboljeg igrača turnira i najboljeg strijelca.

Sedmogodišnji Zvorničanin Adin Hrnjić skautiran od FK Crvena Zvezda (FOTO+VIDEO)
Prvi trening za Zvezdu u Beogradu

Na turniru održanom u Šapcu Hrnjić je zapažen od trenera omladinske škole Zvezde nakon čega je uslijedio poziv za porodicu Hrnjić i poziv za Adina da pređe u redove omladinske škole Zvezde.

Adin je nekoliko dana poslije turnira u Šapcu, svoj kvalitet potvrdio na turniru u Loznici gdje je nastupao za selekcije 2008.g.2009.g. i svoj uzrast 2010.g. osvojivši prvo mjesto sa sve tri ekipe. Pored prvog timskog mjesta Hrnjić je bio najbolji i u takmičenju za najboljeg tehničara u žongliranju loptom, ali najbolji i u savladjivanju taktičkih elemenata.

Informacije koje su stigle iz Loznice uozbiljile su čelnike omladinske škole Crvene Zvezde te su preduzeti konkretni korci.

Hrnjići su na razgovoru u Beogradu postigli dogovor da Adin dolazi najmanje jednom sedmično na treninge u Beograd i da na svim turnirima koji predstoje za uzrast 2010.godine Hrnjić nastupa za Crvenu Zvezdu.

Sedmogodišnji Zvorničanin Adin Hrnjić skautiran od FK Crvena Zvezda (FOTO+VIDEO)
Osvježenje poslije treninga
Hrnjić nastavlja redovno trenirati sa FK Loznica uz uputstva iz akademije Zvezde sve dok ne bude imao dovoljno godina da može samostalno živjeti u Beogradu.

O svemu ovom otac Elvir Hrnjić, kaže:

Velika čast i obaveza je sada pred nama. Mi ćemo kao porodica dati punu podršku Adinu da uspije u ovom sportu koji on voli i koji će ako Bog da biti njegov životni posao. Mi roditelji, njegovi brat i sestra svi ćemo stati uz Adina sve dokle bude trebalo da uspije u onom što je započeo. Dobro je počelo, poslije prvog treninga Adin je upisao i prvi zvaničan nastup za omladince Zvezde i svoj prvi pogodak. Nek nastavi tako, a porodica će se potruditi da mu olakša njegov put sportiste.

Sedmogodišnji Adin kao što se vidi na fotografijama ima dugu plavu kosu pa ga već dugo svi zovu po slavnom Pavelu Nedvedu, a poređenje je ispravno i po izgledu, ali i igri koju pruža ovaj sedmogodišnji stanovnik Gornjeg Šepka i primjeran učenik osnovne škole Roćević.

Podsjećamo da je proslavljeni reprezentativac BiH Sejad Salihović upravo iz mjesta Gornji Šepak. Pogledajte video zapisena kojima je Adin Hrnjić, zahvaljujući nešto dužoj kosi nije ga teško pratiti:

Drina nastavlja da daruje talente u fudbalu.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *