Tragični događaj koji se dogodio 19. decembra 2016. godine ostavio je teške posljedice na život mlade berlinske studentice Valeriyje.

Sejad Salihović pomaže djevojci koja je ostala bez roditelja
Studentica kojoj je pomogao Salihović

U kobnom terorističkom napadu Valeriya je izgubila roditelje i prepuštena je sama sebi – na milost i nemilost današnjeg surovog vremena. Da unatoč svemu nije odustala govori i to što je zatražila pomoć medija, a tekst o     njezinoj priči koji je objavljen u uglednom Bildu nije prošao nezapaženo.  Priča o Valeryji nije ostavila ravnodušnim ni Sejada Salihovića.

Bivši bh. reprezenetativac je bio ganut pričom koju je pročitao u Bildu i donirao je 22-godišnjoj djevojci četveroznamenkastu sumu novca. “Njezina priča me mnogo potresla, morao sam reagirati. Ako mogu pomoći ljudima, rado to činim”, izjavio je Salihović.

U pomoć Valeryji je priskočio i ugostitelj Horst Nossing. On je kazao da vodi mali hotel u Južnom Tirolu i pozvao je Valeriyju i njezinu prijateljicu da neko vrijeme borave tu kako bi se barem donekle ublažila tuga.

Sejad Salihović je kao dijete, poslije progona iz rodnog mjesta Gornji Šepak kod Zvornika, stigao u Berlin gdje je započeo svoju nogometnu karijeru. Svjestan teških životnih iskustava u kojima je njegova porodica bila po dolasku u glavni grad Njemačke, srce ovog Zvorničana postalo je veće i otvoreno za mnogobrojne humanitarne akcije.

Sejad Salihović pomaže djevojci koja je ostala bez roditelja
Sejo na humanitarnoj utakmici na Diviču uz još dvojicu rodjenih u Zvorniku

Za svoj rad u sportskoj karijeri grad Zvornik je ovom fudbaleru uručio i općinsko odličje Zlatna medalja Stanko Nikolić, koja se dodjeljuje najistaknutijim građanima Zvornika koji su svojim radom, humanim aktivnostima i svjetlim primjerom promovisali grad Zvornik i zdrav život.

zvornicki.ba-sportsport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *