Bajević je rekao da je ponosan na igrače koji su u meču protiv Sjeverne Irske izgubili na penale, ali ono što je najvažnije i što je posebno podvukao na konferenciji za medije uoči meča u Zenici jeste činjenica da su svi reprezentativci dali sve od sebe.

Također, Bajević je naglasio da neće produžiti ugovor sa Nogometnim savezom BiH kada je u pitanju njegov angažman na klupi Zmajeva, odnosno da će naš tim u budućnosti imati novog selektora.”Imamo pritisak na sve mečeve, cilj uvijek postoji i igračima sam rekao da moraju dati sve od sebe. To su uradili u četvrtak i to je najvažnije, izgubili smo taj meč i teško nam je, ali opet, igrači su dali svoj maksimum. Oni znaju koliko možemo iako igramo protiv dosta dobre reprezentacije, ali ne predajemo se, želimo dobar rezultat i idemo dalje”, kazao je Bajević i nastavio:

“Cilj je da završimo najbolje što možemo, a reprezentacija će poslije imati novog selektora. Od mene će uvijek imati pomoć, ali postoje treneri veoma ambiciozni koji mogu pomoći našoj reprezentaciji u budućnosti. Što se mene tiče, opet kažem, imat će moju podršku i to nije upitno”, dodao je selektor.

Što se tiče mečeva protiv Nizozemske i Poljske koji nas očekuju, Bajević je rekao da je svaki rezultat osim poraza dobar za naš tim.

“Sve osim poraza je dobar rezultat, čak i jedan bod, ali protiv Poljske već moramo ići na pobjedu. Treba svim igračima dati šansu, ali se mora reći da smo imali dosta problema s povrijeđenim igračima. Što se tiče sastava, neki novi igrači će dobiti šansu i ja vjerujem da mogu pomoći našem timu”, dodao je selektor.

Meč protiv Nizozemske igra se u nedjelju na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom u 18 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *