Sezona je višanja, ukusnog voća koje je odličan antioksidans, a pomaže i u borbi protiv starenja te je odličan saveznik u borbi protiv peruti.

20200616_100622

Smrznute ili konzervirane višnje su odličan antioksidans, no ne mogu se uporediti sa svježe ubranima zato sad uživajte u sezoni ovog kiselo-slatkog i vrlo zdravog voća. Korisne tvari ne gube se nakon uobičajenog procesa prerade, tako da i smrznute ili konzervirane višnje imaju antioksidativnu vrijednost.

Jedna porcija višanja, ili trešanja vam daje tri grama vlakana, što može pomoći u poticanju bakterija u crijevima i podržavanju zdravog imunološkog sistema, kažu stručnjaci. Trešnje su također pokazale da smanjuju oksidativni stres u tijelu, a svojim antioksidacijskim i protuupalnim svojstvima mogu pomoći i kod simptoma artritisa.

Višnje su jako dobre za zdravlje iz više razloga. Osim što su dobre protiv nesanice, regulišu krvni pritisak, smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti, od njih ćete duže biti mladoliki, imat ćete zdraviju kosu. Osim toga, višnje su alkalne prirode pa kad god se poveća udio kiseline u tijelu, one mogu biti vrlo korisne za održavanje ravnoteže pH u tijelu. Višnje neutraliziraju kiselost u tijelu i sprječavaju želučane tegobe i druge probavne smetnje i daju vašem tijelu energiju.

Vjeruje se da su višnje jedan od plodova koji pojačavaju nivo energije u organizmu. One mogu pomoći u stvaranju krvnih stanica što automatski pospješuje cirkulaciju i tako povećava energiju u tijelu.
(Klix)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *