Mi taman završimo jednu akciju, odmah počinjemo drugu, jer volimo i srcem i dušom naše ognjište i naše Snagovo – riječi su no samo jednog, nego većine Snagovaca.

Naime, prije nekoliko mjeseci, uz pomoć prvenstveno naroda Snagova, koji su razasuti po bijelome svijetu, džematlije ovog kraja uradile su predivan šadrvan pred džamijom, a pored toga uradili su i spomen ploču, koja ima svrhu da ukaže svima šta se na ovim prostorima dogodilo u proteklom periodu.Pored toga, poznati su po redovnom učešću u “Maršu mira” od Nezuka do Potočara, kada na svom Snagovu, pa i dalje, za sve učesnike, obezbjede razna osvježenja, u vidu kafe i čaja, kao i raznu hranu, kako bi toliko toliko pomogli učesnicima istog.

O njihovim akcijama možemo pisati skoro svaki dan, jer su zaista svojom slogom, angažovanosti, voljom i ljubavlju prema svom kraju, rijedak primjer kad se nešto voli, ništa nije teško.

Ono što posebno moramo napomenuti, odnosno osobu koja se kako se u narodu kaže i dušem i srcem daje u mnoge te akcije, posebno koje se odnose na vjersko – kulturne sadržaje je predsjednik džematskog odbora Snagovo, g-din Nurif Čivić, poznat u narodu kao Kinez.

Nurif čivić

Nažalost, vremenski uslovi nisu nam proteklih dana išli na ruku, ali koristili smo svaki povoljan trenutak da uradimo koliko možemo. Sve smo pripremili, a akcija ako još neko želi da pritekne u pomoć i dalje traje – riječi su Nurifa Čivića – Kineza.
U potpunosti je pripremljena dokumentacija, a po planiranom planu i programu, izgranja ograde koštat će skoro 18. 000 km, za što su već dijelom, kroz razne dobrotvorne priloge,  dosta toga i prikupili.

Naravno, naš portal će do kraja pratiti ovu akciju i o svemu Vas informisati.

U nastavku donosimo Vam par slika, preuzetih sa FB stranice džemata Snagovo.

Snagovo 3

Snagovo 1

Snagovo 2

(Zvornički.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *