Zvicer je boravio u Bosni i Hercegovini, ali pod lažnim imenom. Tada je policija imala podatke da je koristio lažna dokumenta na ime Josipa Babića.

2232597_screenshot-28_ls

Radoje Zvicer iz Kotora, jedan je od vođa kavačkog klana, a večeras je na njega izvršen atentat koji je Zvicer pukom srećom preživio, ali je teško ranjen.

Dva mladića su napala Zvicera u elitnom kijevskom naselju ispalivši u njega više od 10 metaka. Zvicer se nalazi u kritičnom stanju i lekari mu se bore za život.

Zvicer je visokopozicionirani vođa kavčana, koji već neko vreme ne živi u Crnoj Gori, ali, kako istražitelji sumnjaju, rukovodi članovima ove kriminalne organizacije i sumnja se da je umIJešan u naručivanje ubistava na našim prostorima.

Kako javlja ukrajinski portal Obozrevatel, nepoznati napadači starosti između 35 i 45 godina su posle zločina zapalili automobil “smart” i umalo i sami stradali jer je auto buknuo i jedan od napadača je zadobio opekotine po telu. Oni su uspjeli da pobjegnu sa lica mjesta.

Zvicer je jedno vrijeme boravio u Prištini odakle je koristeći lažna dokumenta putovao u Istanbul, Beč i Cirih, a iako se policija nadala da će i on biti uhapšen, u akciji koju su pripremali desetak dana, Zvicer je neposredno pred hapšenje uspio da napusti mjesto na kome je povremeno koristio.

Zvicer je boravio u Bosni i Hercegovini, ali pod lažnim imenom. Tada je policija imala podatke da je koristio lažna dokumenta na ime Josipa Babića.

Pošto je Babić odgovarao njegovom opisu i starosti, Kotoranin je to iskoristio i preko svojih “kanala” u BiH izvadio pasoš.

Kako se navodi, na Jutjubu je nedavno objavljen i snimak “kavački klan”, u kome se spominje njegov lažni identitet, a u opisu tog videa se navodi da zbog bliskosti sa čelnim ljudima policije i ostalih obaveštajnih agencija Crne Gore,

Zvicer vrši razna krivična dela, počevši od međunarodnog šverca kokaina, pa do naručivanja i finansiranja desetina ubistava u Crnoj Gori i regionu.

Crnogorska policija već godinu dana traži Zvicera kako bi ga saslušala u više istraga o ubistvima koja su se dogodila u ratu kotorskih klanova, ali on zvanično nije osumnjičen ni za jedan od tih zločina.
(Bosna)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *