Šokantan preokret! Pronađena djeca bosanskih djevojaka koje su 2014.godine pobjegle u Siriju

Još 2014. godine učenice Sabina Selimović i Samra Kešinović, Austrijanke podrijetlom iz BiH, pobjegle su u Siriju i priključile se ISIL-u. Jedna je imala 15, a druga 14 godina. Samra je navodno pretučena i više nije živa, dok se Sabina još uvijek vodi kao nestala.

Šokantan preokret! Pronađena djeca bosanskih djevojaka koje su 2014.godine pobjegle u Siriju

Pa iako se i dalje ne zna gdje je Sabina i je li uopće živa, DNK analize su pokazale da se njezina djeca nalaze u sirijskom logoru Al – Hol. Njezini su roditelji iz Beča otputovali su sirijsku provinciju Al-Hasakah, a u izradi DNK testa posredovao je UNICEF. Sada se nadaju kako će dječake u starosti od dvije i četiri godine spasiti iz tog zloglasnog pritvora.

S obzirom da je testiranje dokazalo da se zaista radi o Sabininoj djeci, oni postaju državljani Republike Austrije, a baka i djed sada intenzivno surađuju s odvjetnicima kako bi se svi zajedno što prije vratili u Austriju.

Peter Guschelbauer iz Ministarstva vanjskih poslova kratko je komentirao kako se slučaj trenutno ispituje, te da blisko surađuju s međunarodnim organizacijama kako bi se osigurali humanitarnu i medicinsku pomoć djeci.

Pobjegle u Siriju, udale se za borce i rodile im djecu

Podsjetimo, dvije su tada još maloljetne djevojke pobjegle iz svojih domova u Beču, a kako je jedna navela u pismu, ISIL-u su se pridružile kako bi se borile za islam i da će se sa svojima susresti u raju. Bile su među prvim tinejdžericama iz Austrije koje su se priključile takozvanoj Islamskoj državi, a teroristi su ih koristili za vlastitu promociju kroz objavljivanje fotografija djevojaka u burkama s kalašnjikovima.

Njihovi roditelji tvrdili su da su se djevojke radikalizirale u džamiji koju se vodio radikalni islamski propovjednik iz Beča, a po dolasku u Siriju navodno su se udale za militante, te ostale u drugom stanju.

(doznajemo)

Pročitaj i ovo...
Loading...