Radeći na sprečavanju krijumčarenja preko državne granice, službenici Jedinice granične policije Zvornik, 28. aprila 2020. godine, spriječili su krijumčarenje 44 grla sitne stoke (jagnjad) iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu. U vezi sa ovim krijumčarenjem dovode se dvojica bh. državljana koji su lišeni slobode te državljanin Republike Srbije koji se, nakon što je ugledao pripadnike JGP Zvornik, čamcem preko rijeke Drine udaljio u pravcu Republike Srbije.

Spriječen šverc jagnjadi preko Drine, zvornički graničari uhapsili dvojicu državljana BiH
Zaplijenjena stoka
FOTO: Granična policija BiH

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „krijumčarenje“ i krivično djelo „sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje“, a u vezi sa krivičnim djelom „udruživanje radi činjenja krivičnih djela“, protiv dvojice državljana BiH bit će podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH.

Krijumčarenja stoka je privremeno oduzeta. Podršku na dokumentovanju krivičnog djela pripadnicima JGP Zvornik pružili su službenici Policijske uprave Zvornik. O navedenom događaju obaviještena je i Stanica granične policije Ljubovija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u cilju pronalaska osobe koja se dovodi u vezu sa navedenim krijumčarenjem, saopšteno je iz Granične policije BiH.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *