Službenici Jedinice granične policije Zvornik, 27. maja 2020. godine iza ponoći, spriječili su krijumčarenje pet osoba afroazijskog porijekla.

Spriječeno krijumčarenje ilegalnih migranata u mjestu Pilica, krijumčar u bjekstvu

Krijumčarenje je otkriveno tokom nadzora državne granice na lokalitetu Pilica na području opštine Zvornik. Prilikom zaustavljanja vozila Subaru, njemačkih nacionalnih oznaka, u kojem su se nalazili ilegalni migranti, vozač i migranti su izašli iz vozila i udaljili se u pravcu naselja Pilica, gdje su ih stigli policijski službenici ove jedinice i pripadnici specijalnog tima GPBiH angažirani na sprečavanju ilegalnih migracija na ovom području.

Pet ilegalnih migranata je privedeno u službene prostorije JGP Zvornik radi davanja izjava u svojstvu svjedoka. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se vozač, bh. državljanin, koji je uspio pobjeći, i za njim se intenzivno traga.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „krijumčarenje osoba“, o događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH koji je naložio daljnje poduzimanje mjera i radnji u vezi sa navedenim krijumčarenjem. Pripadnici Granične policije BiH nastavljaju raditi na ovom slučaju, saopšteno je iz Granične policije BiH.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *