Juče je u Šekovićima 31godišnja djevojka pokušala izvršiti samoubistvo, ali je brzom i efikasnom reakcijom odgovornog policajca iz ovog mjesta namjera suicida spriječena i jedan mlad život sačuvan.

Spriječeno samoubistvo u Šekovićima zahvaljujući odgovornom policajcu
FOTO: Ilustracija

Policijski službenik Policijske stanice Šekovići, 26.06.2017. godine u mjestu Odžaci, opština Šekovići, brzom i efikasnom reakcijom, spriječio je tridesetjednogodišnju djevojku u namjeri izvrši samoubistvo vješanjem.
Naime, tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenik je došao do saznanja da se tridesetjednogodišnja djevojka udaljila od kuće stanovanja u mjestu Odžaci, te da se uputila u obližnju šumu noseći konopac sa namjerom da izvrši samoubistvo vješanjem.

Policijski službenik PS Šekovići se odmah po saznanju, zajedno sa licem S.M. uputio za tridesetjednogodišnjakinjom, koju su zatekli u šumi nedaleko od mjesta stanovanja, sa konopcem oko vrata, pokušavajući da izvrši samoubistvo vješanjem.

Iskazanom prisebnošću u kritičnom momentu, te brzom i efikasnom reakcijom policijskog službenika i lica S.M., isti su uspjeli da presjeku konopac i da lice spriječe u svojoj namjeri.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je naložio da se izvrši uviđaj kao i da se lice uputi na ljekarski pregled.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *