Stankovića je Viši sud u Beogradu 2017. godine pravosnažno osudio na četiri i po godine zatvora jer je, zajedno sa još tri osobe, učestvovao u otmici nekoliko migranata

Sud BiH odredio je privremeni pritvor Saši Stankoviću (42) iz Beograda koji je uhapšen u Kozluku na osnovu potjernice Interpola Beograd zbog krivičnog djela otmice.

1005x635 (9)

– Pritvor može trajati najduže 18 dana, odnosno do 10. jula ili do nove odluke suda – navode u Sudu BiH.

Kako saznajemo Stankovića je Viši sud u Beogradu 2017. godine pravosnažno osudio na četiri i po godine zatvora jer je, zajedno sa još tri osobe, učestvovao u otmici nekoliko migranata.

Budući da je nedostupan srpskom pravosuđu za Stankovićem je raspisana međunarodna potjernica na osnovu koje je i uhapšen.

U PU Zvornik navode da je bjegunac otkriven i uhapšen u ponedjeljak oko 12 sati.

Sporan vozač
– Prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka policijski službenici PS Kozluk zaustavili su i kontrolisali automobil BMW kojim je upravljao S. S. Izvršenim provjerama, kroz raspoložive evidencije, utvrđeno je da je za njim raspisana međunarodna potjernica od NCB Interpol Beograd – rekao je portparol PU Zvornik Miljan Bobar.

Nezvanično saznajemo da je razlog zaustavljanja bilo to što je patrola na BMW-u uočila “TT tablice”, odnosno probne registarske oznake BiH. U namjeri da provjere njihovu ispravnost, policajci su zaustavili vozila, a ispostavilo se da je sporan bio vozač.

Postupak izručenja
Čim je utvrđeno da se radi o bjeguncu od srbijanskog pravosuđa, Stanković je lišen slobode. Nakon obrade, predat je u nadležnost Suda BiH radi daljnjeg postupanja. Pred Sudom BiH jučer je pokrenut postupak izručenja Saše Stankovića pravosuđu Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *