Srđan Damjanović reprezentativni potencijal Drine
Damjanović u prodoru

Srđan Damjanović je trenutno najbolji strijelac kadetske lige BiH uz nevjorovatan skor od 29 postignutih golova iz 18 utakmica što ga svrstava u fudbalere sa izuzetnim osjećajem za postizanje golova.

Svi prisutni na utakmicama Damjanovića najčešće porede sa italijnskim proslavljenim asom Filipom Inzagijem koji je iz nemogući situacija postizao golove i onda kada se prtovnička odbrana najmanje nada. Kolika je superiornost ovog mladog fudbalera pokazuje i razlika između Damjanovića i drugoplasiranog na listi strijelaca koja iznosi 11 golova što mnogi fudbaleri koji igraju ofanzivno ne postignu za cijelu sezonu.
Damjanović je zasada skrenuo pažnju na sebe zaduženim za mlađe kategorije u fudbalskom savezu RS, pa je redovan član kadetske selekcije RS. Ukoliko Damjanović nastavi raditi istim tempom i pojača rad kroz trenažni proces za očekivati je i poziv iz reprezentacije BiH čemu se ovaj drinski biser nada.
Ljudi iz fudbalskog kluba Drina svjesni su potencijala kojeg imaju u Damjanoviću te mu daju i prilike u prvom timu, što Damjanović koristi pa je tako u toku priprema i pripremnih utakmica postigao i jedan pogodak.
Ovaj 185 cm visoki napadač iz Karakaja kod Zvornika jedan je u nizu fudbalskih bisera sa ovih prostora koji će u budućnosti naslijediti sadašnje prvotimce Drine i reprezentativce BiH koji dolaze sa ovog područja.
Razgovaralii smo sa Srđanom, a iz razgovora smo uvidjeli da se radi o vrijednom i skromnom omladincu.
 Kada je Srđan prvi puta došao u dodir sa fudbalom?
Prvi put sam u dodir sa fudbalom došao u svom 4. razredu osnovne škole, a onda sam počeo trenirati u Fudbalskom klubu Jedinstvo Roćević, bili su to prvi ozbiljni treninzi, a onda prelazim u Drinu gdje je rad na nešto većem nivou i puno redovniji.
Srđan Damjanović reprezentativni potencijal DrineIako je oboren jedan od rekorda omladinske lige po broju postignutih golova, u kadetskom timu ne igraš poziciju klasične devetke?
 
U klubu Drina Zvornik igram na poziciji krila i odličan je osjećaj da imam u dosadasnjem djelu sezone već 29 postignutih golova,a nadam se da to nije sve za ovu sezonu. Sreća je da imam odlican tim koji igra kolektivno kako nas i uci nas trener Aco Kostić od kojeg smo naucili da je samo jak kolektiv put ka pobjedi i uspjehu svih nas
Ko su ti fudbalski uzori?
Od nogometaša mi je u uzor Kristijano Ronaldo, a omiljeni domaći Edin Dzeko. Oni su primjer kako se treba ponašati na terenu i van njega.
Omiljeni dio grada?
Najbolje se osjećam na gradskom stadionu gdje ujedno provodim najvise vremena trenirajući uz planirano povećanje rada i van obaveznih treninga koje imam, a koje planiram.
Očekivanja u nastavku karijere?
Očekujem puno dobre igre i dosta postignutih golova, ali prije svega puno prolivenog znoja na treninzima koji me ocekuju.
Srđan Damjanović reprezentativni potencijal DrineNajveća podrška u karijeri?
Porodica mi predstavlja najveću podršku u svemu ovome, na cemu sam veoma zahvalan i nadam se da ću ispuniti njihova ocekivanja kao i svoja,pošto su nam ista malo uz smijeh završavamo razgovor sa ovim pristojnim i vrijednim momkom.

Damjanović je primjer mladim kako treba da se ponaša mlada osoba, razmišlja i rad na ostvarenju svojih želja.

 

 

 

Srđan Damjanović reprezentativni potencijal Drine
U najdražem dresu

 

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *