FOTO: Ilustracija
FOTO: Ilustracija

Na magistralnom putu Zvornik – Bijeljina, u mjestu Karakaj, juče se oko 01.40 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo tjelesne povrede, kaže se u današnjem saopštenju za javnost CJB Zvornik.

U saopštenju se dodaje sa su u saobraćajnoj nezgodi učestvovali D.M. (1980) iz Zvornika sa putničkim automobilom marke „BMW“ i D.T. (1973) iz Republike Srbije, koji je upravljao autobusom marke „Setra“. U saobraćajnoj nezgodi lice D.M. iz Zvornika je zadobilo tjelesne povrede. Povrijeđeni je prevezen i zbrinut u Opštoj bolnici Zvornik. Rad na dokumentovanju saobraćajne nezgode je u toku, kaže se u saopštenju CJB Zvornik.

Stigao nam radar "Ramer" teža saobraćajna nesreća u Karakaju
I na suncu i na kiši, snijegu i vjetru snima i bilježi

Nadamo se da će broj saobraćajnih nesrećai nezgoda smanjit se u narednom periodu jer nam u goste dolazi radar “Ramer 10”. O tome do kada ostaje i šta će raditi pročitajte u saopćenju MUP-a RS.

Obavještavamo građane da će se od 20.02. do 12.03.2017. godine na putevima koje operativno pokriva Centar javne bezbjednosti Zvornik, vršiti kontrola brzine kretanja vozila putem radarskog sistema „Ramer 10“. Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.

Napominjemo da navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Mobilni radarski sistem radi i po kiši, snijegu, ali i noću. Uređaj istovremeno registruje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran radarskim sistemom „Ramer 10“, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Centar javne bezbjednosti Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju saobraćajne propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, kako ne bi ugrozili svoje, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Savjet za bezbjednost saobraćaja grada Zvornika sa redovne sjednice uputio je apel vozačima da se strogo pridržavaju odredbi zakona i time daju svoj doprinos sigurnosti i bezbjednosti saobraćaja na našim putevima, a istovremeno i da izbjegnu nepotrebne finansijske izdatke, jer su propisane kazne znatno uvećane u odnosu na ranije.

– Naročito upozoravamo vozače „početnike“ na striktno pridržavanje propisa, ne samo iz razloga davanja doprinosa većoj bezbjednosti saobraćaja, nego i sa ciljem da steknu pravilne navike kao učesnici u saobraćaju, te da ne dovedu sebe u neprijatne situacije i troškove, jer je Zakon predvidio da četiri kaznena poena koje vozača dobije za dvije godine povlače poništenje vozačke dozvole – upozorio je predsjednik Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada Zvornika Mile Jović.

U okviru dnevnog reda sjednice članovi Savjeta za bezbjednost saobraćaja analizirali su i bezbjednost saobraćaja na putevima grada Zvornika u 2016. godini sa prijedlogom zadataka i mjera na njenom unapređenju. Razmatrane su i zakonske odredbe koje se odnose na obaveze lokalne zajednice po Zakonu o izmjenama i dopunama zakona o bezbjednosti saobraćaja, kao i i prijedlozi projekata koje finansiraju zajedno Agencija za bezbjednost saobraćaja i Gradska uprava, a koji treba da doprinesu većoj bezbjednosti na putevima grada Zvornika.

(zvornicki.ba-zvornikdanas-osvit)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *