Studenti banjalučkog Univerziteta, ušli su u zgradu Rektorata, gdje  iznose svoje zahtjeve.

Studenti upali u zgradu Rektorata, iznose svoje zahtjeve! VIDEO

Među okupljenima su i predstavnici Unije studenata Republike Srpske i banjalučkog Studentskog parlamenta. Na listi studenata je ukupno 17 zahtjeva.

Studenti, između ostalog, traže da Senat donese unificirana pravila studfranja koja će se primjenjivati na svim fakultetima, a koja se odnose na predispitne obaveze i polaganje ispita. Na listi zahtjeva je i razrješenje pozadine afere na Tehnološkom fakultetu, gdje je referent Studentske službe Velimir Balaban optužen za seksualne ucjene.
Studenti traže i da se istraže sve afere seksualnog uznemiravanja na Univerzitetu, te da se prekine narušavanje autonomije studentskih organizacija i predstavničkih tijela i mobing nad studentskim predstavnicima.

studenti zahtjevi1

Jedan od zahtjeva je i da se kroz softver za plagijate “provuku” radovi svih profesora i asistenata zaposlenih na Univerzitetu.
U rektoratu se nalazi oko 100 studenata, koji su najavili da odatle neće izaći dok im se neko iz ove institucije ne obrati. Kako kažu, ako treba tu će ostati i nekoliko dana.

(Alternativna televizija Banja Luka)