Sud plijeni stvari zbog neplaćanja pretplate RTRS

0
Sud plijeni stvari zbog neplaćanja pretplate RTRS

Zbog neplaćanja RTV takse, Slavko Divljak iz Banjaluke vodi spor sa RTRS. Prema rješenju Osnovnog suda on je spor izgubio, tako da će mu biti zaplijene stvari iz kuće.

RTRS tužila je Slavka Divljaka iz Banjaluke zbog toga što nije plaćao RTV taksu. Nakon pravne borbe, banjalučki Osnovni sud presudio je u korist javnog servisa i naložio da dugovanja budu naplaćena.

Divljak kaže da je odbio plaćati pretplatu jer je lošeg zdravstvenog stanja i da mu je doktor preporučio da ne gleda televiziju, o čemu svjedoči i nalaz specijaliste. Sada mu zbog dugovanja prijeti zapljena imovine.

„Sad su mi zaplijenili stvari, šporet, televizor i frižider. Sad ako bi dao šporet ja bih umro, jer sam srčani bolesnik. Dalje što mi je napisao ljekar specijalista da ne smijem gledati televizor. Ja sam to pokazao sudu, a to sud nije uvažio“, kaže Slavko Divljak iz Banja Luke.

Rješenje o zapljeni imovine, Osnovni sud u Banjaluci, je donio 25.5.2020. U rješenju stoji da se RTRS-u dodjeljuju određene stvari iz kuće izvršenika, kao naknada za neplaćanje RTV takse kao najpovoljnijem ponuđaču, i da su već kupljene 3.2.2020. godine.

Iz Osnovnog suda poručuju da je 6. decembra prošle godine sudski izvršitelj izlazio na teren i da je sačinio Zapisnik o procjeni i popisu stvari.

„Želimo napomenuti da je Prijedlog za izvršenje pokrenut na osnovu pravosnažne Presude ovog suda, kao i to da Sud nije dužan da utvrđuje zdravstveno stanje niti bilo koje druge razloge koji su prouzrokovali navedenu tužbu, odnosno prijedlog za izvršenje.“, navodi se u obrazloženju Osnovnog suda u Banjaluci.

Na sudsko rješenje, Slavko Divljak je uputio žalbu Okružnom sudu u Banjaluci putem Osnovnog suda i to 5. juna ove godine.

„Sada sam se žalio Okružnom sudu, ali se ne nadam povoljnoj odluci, jer vrana vrani oči ne vadi. Ovo nije moja Republika, već republika Milorada Dodika. Sve je privatizovao. Znači moraš plaćati TV da li ga posjedovao ili ne. Znači moraš ovom režimu da daš.“, poručuje Slavko Divljak.

Dok država naplaćuje svoja potraživanja, Slavko Divljak više od 15 godina vodi borbu da naplati ratnu odštetu u iznosu od oko 6 hiljada maraka sa kamatama.

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...