Sukobi u zvorničkoj blonici

Prema riječima predsjednika Sindikalne organizacije Opšte bolnice u Zvorniku Zorana Milutinović ovu zdrastvenu ustanovu su u posljednjih petnaestak dana napustila su tri doktora  specijalista medicine i sklopili radni odnos sa Bolnicom u Milićima.

????????????????????????????????????
On je na danas održanoj konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali predstavnici Gradske boračke organizacije, ratnih vojnih invalida i poginulih boraca i nestalih civila, rekao da je neophodno preduzeti mjere da se zaustavi odlazak visokoobrazovnog kadara iz Opšte bolnice Zvornik.

Milutinović je rekao da Sindikalna organizacija zahtjeva i apeluje na institucije Republike Srpske i grada Zvornika da se poboljša stanje u ovoj zdravstvenoj ustanovi kako bi se zadržali ljekari radi pružanja kvalitetnih zdravstvenih usluga i konkurentnost na zdravstvenom tržištu.

Ističući da je jedan od zahtijeva smjena direktora Opšte bolnice Milorada Drljevića, koji je prouzrokovao loše međuljudske odnose u ovoj zdravstvenoj ustanovi, Milutinović je rekao da će Sindikalna organizacija, ako se ne udovolji ovim zahtjevima, organizovati javni protest u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju.

Predstavnici boračkih udruženja i organizacija podržali su zahtjeve Sindikata Opšte bolnice Zvornik, navodeći da nije dobro da odlazi ljekarski kadar iz ove zdravstvene ustanove koja ima regionalni karakter.

Direktor Opšte bolnice Zvornik Milorad Drljević naveo je da je iznenađen ovom konferencijom, prije svega stavom Sindikata, pitajući se kako se odjednom u ovih 15 dana situacija promijenila, kada je direktor ove zdravstvene ustanove od 2007. godine.

„Opšta bolnica Zvornik je jedina bolnica u Republici Srpskoj koja pozitivno posluje i jedina je bolnica u ovoj zemlji koja nema obaveze za poreze i doprinose jer ih redovno izmiruje. Ova bolnica važi za jednu od najboljih u Republici Srpskoj“, podsjetio je Drljević.

????????????????????????????????????

On je naglasio da predsjednik Sindikata Milutinović nastupa u svoje lično ime, jer iza njega ne stoji ni jedan od tri sindikata, koliko ih ima u bolnici, a najmanje Strukovni sindikat ljekara od kojih nije ni jedan član Milutinovićevog sindikata.

„Doktori koji su otišli iz Opšte bolnice Zvornik imali su svoje interese, a u razgovoru sa njima, rekli su mi da su ‘dobili punudu koja se ne odbija’“, rekao je Drljević i dodao da je pokušao da ih zadrži, jer je šteta za svaku, pa i zvorničku bolnicu, kada ljekari odlaze.

Podsjetivši da je, kada je imenovan za direktora, u Opštoj bolnici bilo 40 ljekara specijalista,Drljević je rekao da ih sada trenutno ima 65, što govori u prilog činjenici da se u ovoj zdravstvenoj ustanovi vodi računa o kadrovima, svih profila.  „U Opštoj bolnici Zvornik radi dosta vrhunskih ljekara specijalista.

Naravno, odlazak svakog ljekara se osjeti, ali vrijeme će pokazati da će na njihova mjesta doći mlađi, koji će izrasti u vrhunske ljekare“, rekao je Drljević.

On je rekao da ga brine tvrdnja da su otišli mnogo važni, a ostali manje važni doktori, i naglasio da je odlazak ovih doktora samo iz razloga što su dobili bolju ponudu.

Prema njegovim riječima, poslije ovih kvalifikacija mora preduzeti niz mjera da zaštiti Opštu bolnicu Zvornik, jer mu ova konferencija za novinare, koju je održao Milutinović liči da je plaćena od „konkurentske ustanove“ ili nekog ko je zlonamjeran prema Opštoj bolnici Zvornik.

(radioosvit)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *