U saobraćajnoj nezgodi koja se sinoć dogodila u mjestu Šetići na regionalnom putu Zvornik-Sapna jedna osoba je smrtno stradala, o tragičnoj saobraćajnoj nesreći pisali smo sinoć. Prema riječima očevidaca ove saobraćajne nesreće, automobil je izletio sa puta i tom prilikom se više puta prevrnuo da bi se desetak metara od mjesta izlijetanja automobil zaustavio. Prema riječima očevidaca ove nesreće, u toku prevrtanja automobila, nastradali mladić koji je upravljao vozilom iz istog je ispao i tom prilikom zadobio smrtonosne povrede.

Sutra dženaza i ispraćaj 35-godišnjem mladiću nastradalom u saobraćajnoj nesreći u Šetićima, Hitna pomoć iz Sapne sinoć oglušila se na poziv da dođe na mjesto nesreće
FOTO: Zvornicki.ba

Prolaznici tom dionicom saobraćaja pokušali su pomoći, ali zbog teških povreda nisu dirali povrijeđenog. Ono što je šokantno u cijeloj ovoj tragičnoj situaciji jeste da su prisutni sa mjesta nesreće zvali hitnu pomoć iz Sapne, ali je odgovor na poziv bio je negativan jer kako su im rekli u Hitnoj pomoći Domu zdravlja da to nije u njihovoj nadležnosti i da ne mogu prelaziti entitesku liniju bez saglasnosti Doma zdravlja iz Zvornika. Sve ovo je više nego tužno jer je mjesto nesreće udaljeno manje od deset minuta od Sapne, dok iz centra Zvornika treba skoro pola sata. Dok je stigla hitna pomoć iz Zvornika, povrijeđeni je preminuo na licu mjesta.

Potvrdu o ovakvom odnosu zdravstvenih radnika iz Sapne i odgovor na pitanje da li je navedeno tačno tražili smo zvaničnim zahtjevom upućenim na elektronsku adresu Doma zdravlja u Sapni. Odgovor još uvijek nismo dobili. Iz Policijske uprave Zvornik su o samoj nesreći još sinoć naveli:

– Večeras oko 20:20 časova prijavljeno je da je došlo do slijetanja sa kolovoza putničkog automobila marke polo, a tom prilikom smrtno je stradalo jedno lice inicijala E. Dž. Radi se 35-ogodišnjem Zvorničaninu. Uviđaj su izvršili pripadnici PS za BS Zvornik. Rad na dokumentovanju nezgode je u toku – saopštili su iz PU Zvornik.

U ovoj saobraćajnoj nesreći život je izgubio Elvis Džafić iz zvorničkog naselja Hajdarevići kod Đulića. Dženaza nastradalom i ispraćaj je sutra u utorak 2.juna.

Sutra dženaza i ispraćaj 35-godišnjem mladiću nastradalom u saobraćajnoj nesreći u Šetićima, Hitna pomoć iz Sapne sinoć oglušila se na poziv da dođe na mjesto nesreće

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *