Odlukom Republičkog štaba za vanrene situacije Republike Srpske sve izrečene mjere ostaju na snazi do 6. jula. Ministar zdravlja i socijalna zaštite Vlade RS Alen Šeranić ističe da su poznati izvori zaraze. Ovo u prijevodu znači da nema početka rada za diskoteke naredne dvije sedmice, muzičkih koncerta, kao i sportskih događaja na kojima bi se okupljali posjetioci. Šeranić je danas prisutnim medijima saopštio:

– Okupljanja, a najčešće porodična, su najčešća žarišta virusa. Imali smo potvrde i o ljudima koji su putovali i tako došli u situaciju da se zaraze i prenesu zarazu dalje na svoje ukućane. Pojedina žarišta su i radna mjesta u RS i zato apelujemo da se sprovode mjere koje su propisane na takvim mjestima. Većina zaraženih u prošloj sedmici su mlađe i srednje životne dobi. Mnogo je manje starijih od 65 godina – rekao je Šeranić.

– Ostaju mjere ograničenja rada za ugostiteljske objekte do 23 časa, nošenje maski u javnom zatvorenom prostoru, distanca, okupljanja do 50 lica i druge već izrečene mjere – rekao je Šeranić i istakao da je akcenat na pojedincu te apelovao na građane da poštuju sve izrečene mjere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *