Sva lica koja u Zvornik stignu iz inostranstva i na graničnom prelazu od republičkog sanitarnog inspektora dobiju rješenje o kućnoj izolaciji, dužni su se javiti u Higijensko epidemiološku službu Doma zdravlja na brojeve telefona 066/482-203, 056/211-764 i 056/211-100 lokal 208.

Svi koji dođu u Zvornik iz inostranstva obavezni javiti se telefonom HES-u Doma zdravlja, kazna zbog maske, upute studentima...

Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije raspušten je lokalni karantin, a osobe koje ulaze u Republiku Srpsku, osim izuzetaka propisanih Zaključkom br 33-6/20, upućuju se u kućnu izolaciju od 14 dana.

Studenti iz Zvornika koji studiraju u inostranstvu besplatno će biti testirani na virus korona u Institutu za javno zdravstvo-Regionalni centar Zvornik, a da bi ovo pravo ostvarili moraju da popune upitnik Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske. Podaci iz upitnika dostavljaju se JZU Institutu za javno zdravstvo – Regionalni centar Zvornik koji će blagovremeno obavijestiti studenta o terminu testiranja.

Link za upitnik:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfUOB7u59eDcAKRlljy21iNyyZgInAUu5fDC9XzIBQB6O75Ng/viewform?fbclid=IwAR1M9UUvTMP5M-rZ-khdzBPeej_Xogw5bVRP21Ojb4FzbE1r67DwebLiZa8&pli=1

Na području grada Zvornika nema zaraženih virusom korona. U HES-u Doma zdravlja i Bolnici čekaju se rezultati za tri uzorka. Dva pacijenta sa respiratornim simptomima hospitalizovana su u Covid odjeljenju zvorničke Bolnice i njihovo zdravstveno stanje se prati.

U kućnoj izolaciji nalazi se 319 osoba, dok je za 1.258 lica ova mjera istekla.

Komunalna policija je sa tri patrole obavila 34 kontrole lica koja se nalaze u izolaciji u kućnim uslovima i sve su bile uredne.

Zbog nenošenja propisane zaštitne opreme na javnom mjestu kažnjeno je jedno lice, a ostale mjere zabrane su poštovane.

U protekla 24 časa evidentirano je 2.865 prelazaka granice, i to na ulazu u BiH 1.435, a na izlazu 1.430.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika poziva građane da odgovornim ponašanjem brinu o svom zdravlju, da poštuju propisane mjere i naredbe.

Saopštenje iz Štaba za vanredne situacije grada Zvornik prenijeli smo u potpunosti.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *