Prethodnog dana dogodio se težak oblik vršnjačkog nasilja u srednjoj školi “Milutin Milanković” u Milićima, kada je učenik ove škole teško pretučen od strane grupe svojih vršnjaka. Iz Policijske uprave Zvornik nisu se željeli oglasiti detaljnije o ovom događaju zbog zaštite maloljetnih lica. Saopšteno je da policijski službenici poduzimaju sve radnje iz svoje nadležnosti.

Potvrdna informacija o ovom događaju stigla je iz zdravstvenih ustanova u Zvorniku i Bijeljini iz kojih je potvrđeno da je učenik inicijala A.A. primljen u ovim zdravstvenim ustanovama.

Učenik inicijala A.A. primljen je na pregled u JZU Bolnica Zvornik, upućen na pregled kod ORL gdje su mu ustanovljene teške tjelesne povrede, koje podrazumijevaju prelom vilice. Učenik je potom poslat na zbrinjavanje povrede u Bijeljinu, potvrđeno je iz zvorničke bolnice.

Iz srednje škole u Milićima se nisu oglasili po ovom pitanju, ali su najavili večerašnju proslavu mature.

Žrtva vršnjačkog nasilja u ovom slučaju umjesto u školskim klupama, naredne dane  provest će u bijeljinskoj bolnici, polomljene vilice bez mogućnosti govora.

Uzroci i povod ovog nasilja nisu još uvijek poznati, slučaj dodatno komplikuje što su učenici nasilnici i učenik žrtva u ovom slučaju iz različitih nacionalnih grupa.

Javnost očekuje najoštrije sankcije za počionice, kao i oštar stav uprave škole, ministarstva obrazovanja RS, kako se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali u budućnosti.

Zbog šturih informacija o ovom slučaju dok traje istraga, prvobitno su se pojavile informacije da je pretučeni učenik maturant, međutim ta informacija je demantovana.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *