Iz Zvorničkog jezera izvučeno beživotno tijelo (FOTO)

Tijelo neidentifikovanog muškarca koje jeprethodnog dana izvučeno iz Zvorničkog jezera prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu u Bijeljinu radi obdukcije, sada slijedi podnošenje izvještaja o preduzetim mjerama i radnjama saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Obdukciju je naredio tužilac bijeljinskog Okružnog tužilaštva.

Tijelo je izvučeno iz Zvorničkog jezera na obalu naselja Divič.

Policiji je prijavljeno da je primijećeno da po jezeru pluta tijelo nepoznate osobe koje su iz vode čamcem izvukli pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik

Prema nezvaničnim informacijama beživotno tijelo koje pluta jezero prijavio je jedan od radnika ugotiteljskih objekata pored Zvorničkog jezera, kojem je nakon dolaska na posao i pogleda prema jezeru i Sakaru u Malom Zvorniku za oko zapelo neobična pojava na površini vode. Nakon korištenje pametnog telefona, kamera i opcije zumiranja, shvatio je o čemu se radi te o tome obavijestio policiju.

Tijelo muškarca koje je prethodnog dana izvučeno iz jezera, prevezeno na obdukciju u Bijeljinu (FOTO)

Policija je ubrzo izašla na teren i uz podršku PVJ Zvornik uspjela beživotno tijelo izvući na obalu.

Iako je tijelo bilo već duže vremena u vodi na osnovu riječi očevidaca izvlačenja beživotnog tijela jer se osjetio neugodan miris leša, zanimljivo je bilo da se beživotno tijelo nalazilo u položaju kao da je zakoračilo, odnosno jedna noga je bila u koljenu bila savijena u potpunosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *