Tijesnom većinom Zoran Jevtić ponovo izabran za prvog čovjeka opštine Mali Zvornik

Zoran Jevtić, diplomirani inženjer rudarstva i nosilac liste „Aleksandar Vučić – Mali Zvornik ne sme da stane” na poslednjim izborima, dobio je ponovo poverenje za obavljanje funkcije predsednika malozvorničke opštine. Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine Malog Zvornika za zamenika predsednika opštine izabran je Milisav Despotović, koji je i do skora bio na tom položaju, a usvojena je i Odluka o potvrđivanju mandata odbornika i izabrano Opštinsko veće.

Većinom od 12 glasova, novoizabrani predsednik Skupštine opštine je Dragan Savić, privatni preduzetnik, odbornik liste „Aleksandar Vučić – Mali Zvornik ne sme da stane”, dok jedini kandidat za zamenika predsednika Skupštine opštine – Igor Bajunović, master prostornog planiranja, odbornik i nosilac liste „Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici”, nije izabran na tu funkciju jer mu je poverenje ukazalo deset od 23 odbornika lokalnog parlamenta. Postavljanjem Slađane Marković, diplomirane pravnice sa višegodišnjim iskustvom, za sekretara Skupštine opštine, izvršeno je konstituisanje svih organa lokalnog parlamenta.

Inače, Jevtić je na čelu Malog Zvornika u kontinuitetu od 27. novembra 2014. godine, a zamenik predsednika Skupštine opštine bio je od 28. maja do 4. oktobra 2012. godine, kada je izabran za zamenika predsednika opštine, u periodu do 27. novembra 2013. godine. Obraćajući se novom sazivu lokalnog parlamenta on je izrazio zadovoljstvo ishodom glasanja zahvalivši se odbornicima i biračima koji su pružili „podršku nastavku politike Srpske napredne stranke u Malom Zvorniku“, a odbornicima opozicije poželeo „konstruktivniji nastup, lišen ostrašćenosti“ i saradnju „koja bi potpomogla dalji razvoj opštine“.

Za članove Opštinskog veća izabrani su Nikola Vićanović iz Budišića, Jelena Samardžić iz Velike Reke i Svetlana Tadić iz Donje Trešnjice. Posle izbora Jevtića za predsednika i Despotovića za zamenika predsednika opštine, usvojena je nova odluka o potvrđivanju mandata odbornika Mevludinu Kariću, vozaču iz Donjeg naselja, i Jeli Vračević, domaćici iz Culina, koji su predstavnici liste „Aleksandar Vučić – Mali Zvornik ne sme da stane”.

(S. P.za Lozničke Novosti)

Foto: D. Krstić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *