Tokom pljačke porodične kuće u mjestu Polje kod Dervente ranjen je poznati lopov Ratko Pantoš (42) iz Banjaluke.

policija-rs-ilustracija-6 (1)

Pantoša je hicem iz lovačke puške upucao L.I. brat vlasnika kuće koja je bila ne meti pljačkaša. Pantoš je nakon dolaska policija pronađen u blizini kuće, nakon čega mu je pomoć ukazana u dobojskoj bolnici, gdje se i trenutno nalazi pod budnim okom policije.

Ratko Pantoš (42) iz Banjaluke ranije je osuđivan zbog teških krivičnih djela, a posljednji put je uhapšen u akciji “Provalnik” u maju 2017. godine  zbog sumnje da je na području Šamca, Modriče i Teslića provalio u više kuća i ukrao novac i zlato u vrijednosti od 37.500 maraka.

Pantoš je poznat je po razbojništvima i krađama, ali i po bježanju iz zatvora. Nakon hapšenja u akciji “Provalnik” dobojska policija ga je teretila da je tokom 2016. godine provalio u tri kuće te iz njih pokupio sav novac, zlatni nakit i vrijednu robu.

Prvu provalu počinio je u martu 2016. godine kada je opljačkao kuću od M. B. u selu Grebenice kod Šamca. Tu mu je bio najveći plijen, a ukrao je određenu količinu zlatnog nakita, TV i novac. Vlasnik je štetu procijenio na oko 19.500 maraka. Nakon ove provale mirovao je do oktobra iste godine kada je provalio u kuću S. I. u Buletiću kod Teslića i ukrao zlatni i srebrni nakit vrijedan 4.000 maraka. Samo mjesec dana kasnije opljačkao je i kuću L. V. u Miloševcu kod Modriče gdje je vlasnika “olakšao” za 14.000 maraka.

Pantoš je javnosti postao poznat 2010. godine kada je pobjegao iz Kazneno popravnog zavoda u Bihaću gdje izdržavao petogodišnju zatvorsku kaznu. Pobjegao je iz dvorišta zatvora dok je zajedno s ostalim zatvorenicima igrao fudbal, preskočivši zid. Jedan čuvar je krenuo za njim, ali nije uspio da ga stigne. Za Pantošem je Interpol Slovenije raspisao potjernicu 2013. godine, jer je u toj zemlji počinio krivično djelo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *