Tuesday, June 2#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Treći dan kako je nestala starica Saliha Omerović, policija traži pomoć od građana


Prati novosti i na fejsbuku!

Policijska uprava Zvornik poziva građane ukoliko primjete lice sa fotografije ili imaju bilo kakvih korisnih saznanja kako bi se lice što prije pronašlo, informacije prijave lično najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj telefona „122“.

Treći dan kako je nestala starica Saliha Omerović, policija traži pomoć od građana
Naime, Policijskoj stanici Srebrenica, 16.04.2019. godine, prijavljen je nestanak lica, Salihe Omerović, koja se 15.04.2019. godine u podnevnim časovima udaljila u nepoznatom pravcu iz kuće stanovanja u mjestu Milačevići, opština Srebrenica.

Nakon zaprimanja prijave o nestanku, policijski službenici Policijske uprave Zvornik, u skladu sa Uputstvom o potražnoj djelatnosti, preduzimaju sve potrebne mjere i radnje i neophodne provjere kako bi se lice što prije pronašlo.

Nezvanične informacije govore da je Saliha otišla izvesti ovce na ispašu i da se nije vratila kući. Strahuje se za konačni ishod ove potrage. Portal Klix je prenosi sljedeće informacije:

Federalna uprava civilne zaštite se na poziv Uprave civilne zaštite Republike Srpske uključila jutros u potragu za 54-godišnjom Salihom Omerović čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15. aprila prijavili članovi porodice.
Nestala žena koja je nastanjena u naselju Doglodi u općini Ilidža bila je u posjeti sestri u Potočarima. Posljednji put je viđena u blizini Potočarske rijeke u mjestu Milačevići, na području općine Srebrenica, gdje je čuvala ovce.

Pripadnici civilne zaštite iz FBiH, njih 17, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima stavili su se na raspolaganje civilnoj zaštiti iz RS-a koja rukovodi potragom.

U potragu su, osim pripadnika civilne zaštite iz RS-a i FBiH, uključeni i srebrenička Civilna zaštita, vatrogasci, porodica i mještani.

Mole se svi građani koji imaju bilo kakva saznanja koja bi mogla pomoći da se nestala osoba pronađe ili uoče osobu koja bi odgovarala opisu da o tome odmah obavijeste policiju.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :

loading...