U protekloj sezoni Premijer lige BiH zaigralo je toliko fudbalera porijeklom iz Zvornika i onih koji su prve fudbalske korake napravili u FK Drina Zvornik da bi se mogao sastaviti dobar tim.

Simolično je bilo posljednje kolo Premiejr lige BiH i utakmica u Trebinju gdje su igrali domaći Leotar i Tuzla City. Viceprvak države, tim Tuzla City-a u ovom susretu nastupio je u podmlađenom sastavu, a svoj debi u najelitnijem rangu bh.fudbala zabilježila su čak tri fudbalera koji su prve korake napravili u FK Drina Zvornik. Ovaj sastav Tuzla City izborio je remi u Trebinju što je bilo dovoljno za potvrdu druge pozicije na kraju prvenstva.

Ajdin Mujkić iz mjesta Dugi Dio kod Križevića odigrao je svih 90 minuta, on je prve korake napravio u FK Drina Zvornik, ali je nakon osnovne škole preselio u Kalesiju i karijeru nastavu u tuzlanskom premijerligašu. Sa klupe su u toku utakmice ušli 17-godišnji Kasim Sjedinović i Said Bajrić koji su sa pionirima Drine Zvornik osvojili dvije titule prvaka kvalitetne omladinske lige regije Zvornika i Bijeljine.

Kapiten u ovom susretu bio je mladi reprezentativac Mustafa Šukilović iz Janje, a nastupe su upisali i Anis Ćosić porijeklom iz Snagova i Bilal Hamidović porijeklom iz Nezuka kod sapne.

Sve njih sa klupe predvodio trener Selver Ahmetović koji je rođen u Novom Selu kod Kamenice u Zvorniku.

Lijep završetak Premijer lige BiH za mlade fudbalere porijeklom iz Podrinja koji duži niz godina brane boje Tuzla City-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *