Tri uobičajene greške u uređenju enterijera koje "povećavaju" vaše račune za grijanje
Stručnjak za uređenje enterijera u Crafted Beds za Express.co.uk otkrio je tri greške koje povećavaju vaše račune za grijanje.
U zavisnosti od toga kako je uređen enterijer vašeg doma vaši računi za grijanje mogu biti veći ili manji, a slijedeći savjete stručnjaka iz Crafted Bedsa možete olakšati sebi i svom novčaniku.

Nemate ćilime u “prometnim područjima”

Brian Dillon, stručnjak za interijere u Crafted Beds-u , rekao je: “Jedna uobičajena greška u unutrašnjosti koja može značajno utjecati na račune za grijanje je zanemarivanje upotrebe tepiha”.

“Tepisi, čak i oni tanki koji ne koštaju bogatstvo, mogu djelovati kao izolatori koji zadržavaju toplinu i sprečavaju je da pobjegne kroz gole podove. Pokušajte postaviti prostirke u prostore s velikim prometom i sobe s tvrdim podovima kako biste zaista osjetili korist”, kazao je.

To će pomoći da se efikasno zadrži toplina i smanji potreba za grijanjem, uštedi na računima za energiju. Štaviše, dodavanje tepiha u dom može pomoći da dom izgleda ugodnije.

Upotreba roletni umjesto zavjesa

Odlučivanje za roletne može izgledati kao dobra ideja u smislu uštede prostora, ali može utjecati na troškove grijanja, kaže Dillon.

Za razliku od zavjesa, roletne nude minimalnu izolaciju, posebno ako domaćinstva nemaju kvalitetnu izolaciju.

Stručnjak je dodao: “Kao rezultat toga, vaše unutrašnje temperature će brže fluktuirati, što će dovesti do većeg oslanjanja na grijanje kako bi prostorije ostale tople”.

Također je preporučio ulaganje u termalne zavjese jer one najbolje zadržavaju toplinu.

Imate namještaj gurnut skroz do radijatora

“Guranje namještaja uz radijatore je skup previd u dizajnu interijera. Ovakav raspored može ometati cirkulaciju topline, uzrokujući neefikasnost u sistemima grijanja i dovesti do veće potrošnje energije”, pojasnio je.

Iako ćete i dalje moći donekle osjetiti korist, osjećat ćete se još toplije ako dozvolite toplom zraku da slobodno struji kroz sobu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *