U Malom Zvorniku uhapšeni krijumčari dok u pokušavali prebaciti migrante preko Drine

Turska fabrika tekstila „Kayra textile DOO“ oglasila se povodom teksta koji je objavljen na portalu Nova.rs, a u kom se navodi da je firma preko noći ispraznila prostorije i ostavila radnike bez plata. Iz fabrike navode da nije zatvorena već da je privremeno u obustavi rada.

„Fabrika u Malom Zvorniku nije zatvorena već je privremeno u obustavi rada, pošto je zbog rata Rusija-Ukrajina i krize u Turskoj, fabrika upala u problem jer su partneri za to tržište počeli naglo da odustaju. Zbog odustanka partnera, ‘Zara Bershka’ i zbog vanrednih okolnosti na koje niko od nas nije mogao da utiče, bili smo prinuđeni da privremeno obustavimo rad fabrike od januara do aprila prosle godine, jer nismo uspeli naći način da izađemo iz krize i sve to u dogovoru sa zaposlenima“, navode iz ove kompanije.

Dodaju da je fabrika obustavila rad pokušavajući da pronađe nove partnere i u dogovoru sa radnicima.

„Pošto se trenutno nalazimo u poslednjoj fazi u vezi sa potpisivanjem ugovora sa novim inopartnerom, rad fabrike će biti nastavljen u aprilu mesecu ove godine. Radnici su upoznati sa privremenom obustavom rada fabrike i po dogovoru sa njima zaostale zarade im se isplaćuju od priliva po osnovu potraživanja od kupaca, odnosno kako stiže priliv mi tako isplaćujemo radnicima zaostale zarade. Od četiri dugovane zarade zaposlenima, prošli mesec je radnicima isplaćeno 60% dugovanja, a za 10-15 dana će im biti isplaćen preostali deo neisplaćenih zarada, iako oni za mesece za koje im se duguje novac faktički nisu radili, ni dolazili u fabriku, već su, u dogovoru sa njima, bili na plaćenom odsustvu“, objašnjavaju oni.

(Izvor: nova.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *