Njemačka policija uhapsila je u subotu navečer 32-godišnjeg državljanina BiH osumnjičenog Edina A. zbog ubistva 35-godišnje Michelle E.

U Berlinu hapšen Zvorničanin zbog šokantnog ubistva bivše supruge Mišael E
Osumnjčeni i žrtva

Kao što su ranije pisali mediji u BiH, ubistvo se desilo u četvrtak u berlinskoj općini Reinickendorf nakon čega je osumnjiceni Edin A. bio u bjekstvu dva dana.
Prema informacijama portala Zvornicki.ba Edin.A rođen je i živio u zvorničkom naselju Križevići. Prije odlaska u Njemačku služio je kaznu u zatvoru Foča, nakon odslužene kazne se “smirio” i otišao za Njemačku u potrazi za azilom, a čemu su se obradovali svi iz porodice, ali i komšije nadajući se da će time zavrršiti buran život ovog nesretnog Zvorničanina.

Prošle godine je svima saopštio da se u Njemačkoj oženio i da samo čeka istek vremenskih rokova kako bi otišao i nastavio živjeti u novoj sredini u Berlinu. Nažalost sve se ovo izgleda prema pisanju medija tragično završilo, u nastavku prenosimo tekst sa portala radiosarajevo.ba koji su vijest preuzeli sa njamckih portala.

U Berlinu hapšen Zvorničanin zbog šokantnog ubistva bivše supruge Mišael E
Mjesto zatočeništva sina Misael

Nakon hapšenja policija je otkrila detalje zločina koji su šokirali Njemačku. Edin A. je bio bivši suprug Michelle E. koju je oženio da bi dobio stalni boravak u Njemačkoj. Bračni par se razveo prije nego je Bosanac riješio “papire”, pa je u Njemačkoj de facto boravio ilegalno.
Zastrašujuća priča počela je u četvrtak ujutro kada je 12-godišnji Christian, sin Michelle E., krenuo da prošeta psa.

Prišao mu je Edin A., uperio pištolj u leđa i prisilio ga da ode u malu kolibu u kojoj je boravio nakon što ga je Michelle E. izbacila iz stana u blizini. Tamo je zavezao dječaka za stolicu i rekao mu: “A sad ću ti dovesti majku”.

Christian se više od četiri sata koprcao u stolici prije nego je oslobodio noge. Pritom je udario glavom od sto, počeo krvariti.

U Berlinu hapšen Zvorničanin zbog šokantnog ubistva bivše supruge Mišael E
Specijalna policija intervenisala

Nadljudskim naporima izašao je na ulicu, alarmirao susjede i prolaznike…
“U pomoć, krenuo je da ubije moju majku”.

Pola sata nakon što je Christian alarmirao susjede, jedinica specijalne policije dolazi pred stan Michelle E., ali pomoć dolazi prekasno.

Edin A. je sproveo svoj monstruozni plan, 35-godišnja Njemica je mrtva.

Edin A. je bio više od 48 sati u bijegu prije nego je uhapšen u berlinskoj četvrti Neukölln.

Prijatelji žrtve iznijeli su ozbiljne optužbe na račun policije:

“Michelle je više puta prijavljivala bivšeg supruga. On ju je pratio, pljačkao, prijetio, pretukao njenog sina. Policija nije preduzela ništa.”

Jedan poznanik otkrio je kako mu je Edin A. rekao u srijedu: “O onome što će se desiti sutra izvještavat će čitav svijet”.

u Mjestu Križevići odakle je osumnji9čeni Edin A. svi su šokirani ovom viješću i neraspoloženi za izjave medijima.

Radiosarajevo.ba/Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *