Na graničnim prijelazima lišeno slobode devet osoba, jedno lice uhapšeno zbog zajedničke potrage Suda u Zvorniku i MUP-a KS

Prema saopštenim informacijama iz GP BiH saopšteno je da su 8. januara 2024., pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Popovi lišili slobode A.B. (1994.) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Kamensko, 8. januara 2024., lišili su slobode A.K. (1971.), državljanina BiH i Republike Hrvatske. Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Širokom Brijegu zbog krivičnih djela Teška krađa i Teška krađa u pokušaju. Kontroliran je na ulasku u našu zemlju na prijelazu Kamensko i predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu 10.

Pripadnici Jedinice GPBiH Velika Kladuša su 8. januara 2024. lišili slobode G.H. (1975.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog krivičnih djela Šumska krađa, Nasilničko ponašanje i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša i predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *