Rijeka Drina svake godine odnese nekoliko života.

U Drini se ugušio azilant iz Afganistana

Ove godine je uzela i život nesretnog desetogodišnjeg dječaka po imenu Ahmadi Parviz iz Afganistana, a koji je sa svojom majkom boravio u azilantskom smještaju u Banja Koviljači kod Loznice.

Tragedija se dogodila 11.jula u poslijepodnevnim časovima kada je dječak sa svojom majkom otišao do obala Drine osvježiti. Lokalno stanovništvo se svakodnevno na tom dijelu Drine kupa i osvježava u toku ljeta.
U Drini se ugušio azilant iz Afganistana

Nepoznavanje ćudi rijeke Drine i toplo vrijeme zavarali su pažnju majke i dječak je zaplivao u dijelovima gdje je Drina nešto dublja i onda je prema rijecima očevidaca samo potonuo. Nažalost prisutni na plaži nisu uspjeli na vrijeme pomoći nesretnom dječaku i desetogodišnji Ahmadi postao je još jedna žrtva Drine.

Loznički medžlis Islamske zajednice Mešihata Sandžak preuzeo je na sebe obaveze ukopa mladog dječaka koji je ukopan na lokalnom muslimanskom mezarju (groblju).

Odmah poslije nesreće započela je potraga za dječakom, ali je tek poslije dva dana pronađeno beživotno tijelo, a obdukcija je ustanovila da je uzrok smrti utapanje.

U Drini se ugušio azilant iz Afganistana
Nesretna majka se vidi na fotografiji

Diko Vračić je u ime lozničkog medžlisa IZ pomogao unesrećenoj porodici iz Afganistana i olakšao procedure potrebne da bi se stradali dječak propisno i prema želji porodice sahranio.
U Drini se ugušio azilant iz Afganistana

(Zvornicki.ba/FOTO: Diko Vračić)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *