U gradskom derbiju pobjeda ekipe Zvornik Basketa
Početak utakmice

Večeras je odigran gradski derbi između ekipa  OKK Princip Zvornik i KK Zvornik-Basket u kojoj je “gostujuća” ekipa pobjedila rezultatom 80:69 pred više stotina gledalaca.

Ova utakmica je ispunila sva očekivanja pravog derbija. Dvorana poprilično ispunjena, publika bučna i zadovoljna, a na terenu, borbenost za svaku loptu i do posljednjeg daha, sve to uz dosta atraktivnih poteza i prelijepih akcija. Ukratko rečeno, puno su propustili oni koj večeras nisu bili prisutni u dvorani Rekreativno-sportskog centra Zvornik.

Prvu četvrtinu dobio je OKK Princip, kao i poluvrijeme, ali onda poslije pauze u poluvremenu ekipa Zvornik-Basketa podriže nivo igre i do kraja prelazi u vodstvo i dobija ovu utakmicu. Odbrana i koncentracija u ekipi Principa je popustila i do kraja je borbenost tima Zvornik-Basketa održala nivo borbenosti i dobila ovu utakmicu potpuno zasluženo.

U gradskom derbiju pobjeda ekipe Zvornik Basketa

Svi prisutni su mogli biti zadovoljni prikazanim, a u publici su se mogli vidjeti i mnogi bivši košarkaši, veterani koji nisu krili oduševljenje prikazanim na terenu.

U gradskom derbiju pobjeda ekipe Zvornik Basketa
Pobjednički selfi

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bili sui:
Milos Bošković 17p
Aleksandar Zekanović 16p
Dejan Ristić 12p
Milan Vukajlovic 10p
Čestitke mojim momcima na prikazanoj igri, velikoj srčanosti i naravno pobjedi. Ponosan sam na ove momke! Prokomentarisao je zadovoljni trener Dejan Gajić poslije utakmice.

U gradskom derbiju pobjeda ekipe Zvornik Basketa
Veterani zadovoljni viđenim

Ovaj poraz, kolo prije kraja prvenstva nije poremetio i ugrozio prvo mjesto OKK Princip kojima ovaj poraz mora biti opomena pred utakmice doigravanja za ulazak u prvu ligu Republike Srpske.

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *