U Janji se stvara još jedan respektabilan fudbalski klub
Jesenji prvaci

“OFK Janja 2009” je jedan mladi fudbalski klub koji se uspješno takmiči i nastupa u prvoj gradskoj ligi Bijeljina, sa ambicijama da iz godine u godinu preskače nivoe sve do najvišeg ranga.

U Janji se stvara još jedan respektabilan fudbalski klub

Klub je osnovan je 2009.g., a jedan od osnivač i glavni pokretač svih aktivnosti i radova u klubu je Amir Hajtić zvani Ako. Klub se trenutno takmiči se u prvoj ligi Bijeljine istok i bez većih problema osvojena je jesenja titula sa ukupno 30 osvojenih bodova. Pored velikog broja bodova ova sezona je i specifična po broju postignutih golova, Klub OFK 2009 Janja je u jesenjem dijelu postigao 48 golova, a ukupno su primili svega 4 gola. Najbolji strijelac OFK Janje je Šemso Pandur koji je postigao 21 gol u jesenjem dijelu šampionata.

U Janji se stvara još jedan respektabilan fudbalski klub

 

Zanimljivo je da su ovu polusezonu  ofkovci igrali na iznajmljenom stadionu u Modranu jer se njihov stadion Baščelići renovirao i pripremao za viši rang na čijem su pragu poslije pola sezone mladi fudbaleri OFK Janje.

O renoviranju i očekivanjima od novog stadiona za naš portal govori pouzdan štoper Senad Mehmedović.
“Napravili smo veliki uspjeh uz pomoć MIZ Janja ,nasih Sponozra iz Dijaspore i rodne Janje, kao i svih onih fudbalera i članova UO kluba koji su na ovome radili.

U Janji se stvara još jedan respektabilan fudbalski klub
Senad Mehmedović

Od jedne obične neravne ledine, pune ambrozije i svakoraznog korova, uspjeli smo da od svega toga napravimo jedan fudbalski teren kome mogu danas mnogi pozavidjeti. Pored toga ovaj stadion je dodatni moral našm fudbalerima koji ovu sezonu zauzimaju Lidersku poziciju. Janja treba da se dici ovakvim uspjehom kluba OFK ” Janja 2009 ” .

Zanimljivo je i to da su trenutno najbolji fudbaleri OFK Janje, Zvorničani koji seu se skrasili u ovom malo semberskom klubu sa velikim ambicijama.

Uz pomenute Mehmedovića i Pandura u klubu su i zvorničani Denis Hasanović, Fehim Hrustanović, Semir Memišević i Mirza Suljić.

Poslije velikih uspjeja FK “Podrinje” Janja u prvoj entiteskoj ligi, Janja danas ima još jedan klub koji se lagano uzdiže i postaje respektabilan.

(zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *