U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla u posljednja 24 sata COVID-19 je potvrđen kod 30 osoba što ukupno sa današnjim danom iznosi 209 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području našeg kantona.

Najviše novotkrivenih slučajeva zaraze koronavirusom evidentirano je na području Živinica (12), zatim slijede Tuzla i Teočak sa po šest slučajeva zaraze.
Tri zaražene osobe su sa područja Kalesije, dva slučaja su zabilježena u Gračanici dok je jedan slučaj potvrđen na području Kladnja, saopćio je Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona.

Ukupno je 18 pacijenata zbog zaraze koronavirusom hospitalizirano u UKC-u Tuzla od čega su tri pacijenta priključena na priključena na respirator dok se njih 191 nalazi na kućnom liječenju.

Također je saopćeno kako se 528 osoba nalazi pod zdravstvenim nadzorom.

Nadležni apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. Kako saznajemo u toku dana zasjedat će Krizni štab Ministarstva zdravstva TK povodom aktuelne situacije u vezi sa epidemijom koronavirusa na području Tuzlanskog kantona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *