U Karakaju uhapšen bjegunac iz Srbije po potjernici Interpola

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 28. marta 2024., lišili su slobode D.P. (1977.), nakon što je utvrđeno da je Interpol Beograd raspisao potjernicu za njim zbog krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Državljanin Republike Srbije je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Karakaj i u toku dana bit će predat nadležnom organu. Prethodno, 24. marta 2024., pripadnici ove jedinice su lišili slobode M.K. (1975.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH i Republike Srbije je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Šepak i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 27. marta 2024., lišili su slobode E.M. (1968.), nakon što je utvrđeno da je Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu za njim zbog krivičnog djela Oružana pljačka. Državljanin Republike Turske stigao je na Međunarodni aerodrom Sarajevo letom iz Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Pripadnici Jedinice GPBiH Doljani, 26. marta 2024., lišili su slobode V.M. (1981.) jer je ustanovljeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Krađa. Državljanin Republike Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Bijača i predat službenicima Centra sudske policije u Zapadno-hercegovačkom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška su 26. marta 2024. lišili slobode D.Š. (1978.) prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Gradiška. Utvrđeno je da je Policijska stanica Srbac rapisala potragu za ovim bh. državljaninom zbog krivičnog djela Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. Predat je službenicima Policijske stanice Srbac.

Pripadnici Jedinice GPBiH Višegrad su 24. marta 2024. prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Vardište lišili slobode H.K. (1965.). Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za ovim bh. državljaninom zbog krivičnog djela Prevara u privrednom poslovanju. Predat je službenicima MUP-a- Kantona Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 23. marta 2024., lišili su slobode R.L (1974.), nakon što je ustanovljeno da je Policijska uprava Bijeljina raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Teška tjelesna ozljeda. Državljanin BiH i R. Srbije je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Popovi i predat službenicima MUP-a Republike Srpske.

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje su 23. marta 2024. prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje lišili slobode N.K. (1990.) jer je ustanovljeno da ga Osnovni sud u Bijeljini potražuje zbog krivičnog djela Krađa. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Hum, 22. marta 2024., lišili su slobode H.Ž. (1980.), državljanina BiH. Provjerama je utvrđeno da je Minisarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnih djela Krađa i Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Predat je službenicima Centra sudske policije u Bosansko-podrinjskom kantonu.

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Brod, 29. marta 2024. godine, lišili su slobode E.K. (1983.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Nasilje u obitelji. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i bit će predat nadležnom organu.

Dan ranije, 28. marta 2024., pripadnici Jedinice GPBiH Kamensko su lišili slobode I.Č. (1991.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Kamensko. Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela Nasilje u obitelji. Bh. državljanin je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu 10, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *