Danas su vjernici u naselju Gornji Šepak bili negativno iznenađeni kada su uvidjeli da im je džamija obijena. Naime, u kasnim noćnim, a ranim jutarnjim satima, nepoznato lice je obilo ulazna vrata džamije u Šepku.

U kasnim satima obijena džamija u Šepku

Vjernici iz ovog mjesta tragove obijanja primjetili su tek na Podne namazu, poslije molitve, kada su htjeli zatvoriti vrata. Tada su uvidijeli da je ranije bilo nasilnog ulaženja u prostore džamije.
U kasnim satima obijena džamija u Šepku

O svemu ovome, lokalni imam Elvir ef.Hrnjić nam kaže:

Mi u ovom mjestu nikada u toku dana ne zaključavamo našu džamiju kako bi se putnici namirnici mogli pomoliti bez obzira bilo koga od mještana u blizni ili ne. Tako poslije Sabaha jutros i nismo ništa primjetili, a na veliko iznenađenje svih nas uvidjeli smo to tek na Podne namazu, što je kod svih nas izazvalo nelagodu i veliko iznenađenje. Imam sam u ovom mjestu više od 14 godina i ništa ovakvo do sada nismo imali.

Lopov je vjerovatno mislio da ima kutija sa dobrovoljnim prilozima, pa je poslije obijanja i uviđaja da toga nema kod nas u džamiji, odmah i napustio džamiju ne počinivši veću materijalnu štetu ili premetačinu u prostorijama naše ljepotice.

U kasnim satima obijena džamija u Šepku
Elvir ef.Hrnjić

Policija je u poslijepodnevnim satima obavila uviđaj.

Nadamo se da je ovo samo incident koji je izazvan od nekog lopova lutalice koji je mislio da pokupi tuđe dobrovoljne priloge i time završi šejtansku misiju koju ima na ovom svijetu. Ovo je izazvalo ružan osjećaj kod svih u mjestu šepak bez obzira na vjersku pripadnost jer je oskranvljena Bogomolja u prvim danima najsvetijeg mjeseca za muslimane mjeseca Ramazana.
Iz Policijske uprave nije bilo oglašavanja po ovom događaju, pretpostavljamo da će se oglasiti ujutru zbog poslijepodnevnog uviđaja koji je izvršen na području policijske stanice Kozluk.

U kasnim satima obijena džamija u Šepku U kasnim satima obijena džamija u Šepku

Zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *