Štab za vanredne situacije opštine Mali Zvornik konstatovao je da, prema podacima do kojih je došla stanica policije u Malom Zvorniku, a koje je potvrdio Zavod za javno zdravlje iz Šapca, na području ove opštine do sada ima ukupno troje inficiranih virusom korona. Sve tri osobe su ženskog pola, od kojih jedna, iako još uvijek ima prebivalište na teritoriji Malog Zvornika, već duže vrijeme ne živi na području ove opštine.

U Malom Zvorniku još dvije osobe pozitivne na korona virus, ukupno tri zaražene osobe
FOTO: Arhiv

Za dvije osobe koje žive na teritoriji Malog Zvornika zna se da su stare 39 i 69 godina, dok za pomenutu treću zaraženu osobu, koja ne stanuje u Malom Zvorniku, Štab još uvijek nema podatak o godinama starosti.

Кako je rečeno, dvije inficirane osobe sa područja opštine Mali Zvornik su, u skladu sa svim zdravstvenim procedurama koje prate transport ovakvih osoba do bolnice, prebačene na liječenje u Beograd.

Obje pacijentkinje trenutno nemaju ispoljene simptome bolesti.

Da su pozitivne utvrđeno je prilikom njihovog nedavnog boravka na liječenju u Beogradu, gdje su preventivno testirane na virus korona.

Policijska stanica u Malom Zvorniku i Zavod za javno zdravlje iz Šapca intenzivno rade na utvrđivanju kontakata koje su zaražene osobe imale i izolovanju potencijalno inficiranih.

Na sjednici je istaknuto da su članovi porodica zaraženih osoba odmah stavljeni u karantin i da ljekari prate njihovo zdravstveno stanje.

Кomandant Štaba za vanredne situacije u Malom Zvorniku i predsjednik opštine Zoran Jevtić najavio je da će opština Mali Zvornik i Opštinska organizacija Crvenog krsta pružiti neophodnu podršku i pomoć porodicama oboljelih.

On je apelovao na sve sugrađane koji znaju da su bili u kontaktu sa oboljelima od Кovida – 19 da postupe odgovorno, izoluju se i o tome obavijeste stanicu policije ili Dom zdravlja.

Jevtić je naveo da, iako postoje najave o postepenom ublažavanju i djelimičnom ukidanju zaštitnih mjera u narednom periodu, jer je uočeno da djelovanje virusa slabi, još uvijek ne treba da bude opuštanja, već je neophodno da svi i dalje vrlo ozbiljno shvate situaciju u kojoj se nalazimo i maksimalno se uzdrže od socijalnih kontakata.

On je poručio sugrađanima da je kontakte potrebno svesti na minimum, čak i unutar porodice, biti oprezan i imati svijest o tome da je svako potencijalno infektivan, a da to ne zna, jer nema ispoljene simptome.

Obzirom da je, povodom vaskršnjih praznika, veliki broj građana ovih dana stigao u opštinu Mali Zvornik, Jevtić je poseban apel uputio upravo njima da se uzdrže od kretanja i kontakata, da poštuju propisane mjere prevencije i tako zaštite sebe i svoje okruženje.

(Izvor: opstinamalizvornik)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *