U optužnici otkriveno kako je ubijen policijski inspektor u Bijeljini

Okružni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini protiv Brčaka Nikole Kokanovića (22) zvanog Kokan i Šef, a koja ga tereti za teško ubistvo policijskog inspektora Nenada Markovića (38), kao i nedozvoljeno oružje.

U optužnici se navodi da je optuženi 1. oktobra 2023. godine, oko 23.40, u Bijeljini, u društvu trojice mladića, BMW-om X5, kojim je upravljao jedan od tih mladića, došao u bijeljinski klub JIL, u kojem su u tom momentu bili Nenad Marković i suspendovani policajac Dalibor Bošnjaković.

“Kada su Kokanović i još jedan od tih mladića prilikom kretanja kroz objekat uočili Markovića i Bošnjakovića, uputili su se prema izlazu, pri čemu je Kokanović po izlasku iz ugostiteljskog objekta izvadio pištolj ‘Crvena Zastava’, model M70, kalibra 7,65×17 mm, uništenog serijskog broja, u kojem je bila bojeva municija”, navodi se u optužnici, a potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Kako se dodaje, kada je Marković otvorio vrata i zakoračio da izađe ispred ugostiteljskog objekta, dok se odmah iza njegova leđa nalazio Bošnjaković, Kokanović je iz neposredne blizine u Nenadov lijevi gornji dio prsa ispalio dva hica usljed kojih je inspektor pao na trotoar.

“Pri tome se jedan metak zaustavio u njegovom tijelu u blizini kičmenog stuba, pa kako je Dalibor Bošnjaković krenuo da mu ukaže pomoć, Kokanović je okrenuo pištolj prema njemu bez da je došlo do opaljenja zbog nedostatka municije”, navodi se u optužnici.

Inspektor je imao teške i po život opasne povrede grudnog koša (srca) u vidu jedne prostrijelne i jedne ustrijelne rane, a smrt je nastupila usljed masivnog unutrašnjeg iskrvarenja iz oštećenja desne srčane komore.

Optužen je Kokanović i da je, iako je bilo svjestan i znao da se radi o oružju čije nošenje i držanje građanima uopšte nije dozvoljeno, neovlašteno držao prepravljeni poluautomatski pištolj, uništenog serijskog broja.

“Taj pištolj je prepravljen na način da mu je na originalnu cijev dorađen metalni dio s navojima za prigušivač ukupne dužine 15,4 mm”, navodi se u optužnici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *