s

Povodom 1.marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine danas je u Zvornik u organizaciji BZK “Preporod” organizovana Svečanost u sali zgrade MIZ Zvornik. Na Svečanosti je sala bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a prisutni su imali priliku poslušati čas historije kojeg je pripemila Amina Hadžić, izuzetno uspješni student Univerziteta u Tuzli.

s

Komisija za izbor najboljeg literarnog rada na temu Dana nezavisnosti BiH imala je izuzetno težak zadatak da izabere najbolje radove od pedesetak pristiglih iz svih dijelova BiH.

s

Učenici osnovnih škola svoje radove posvećene Danu nezavisnosti pisali su na temu “Bosno, srcu sam ti bliže”, a najbolji radovi ove godine su:

  1. Ehlimana Šahmanović OŠ “Desanka Maksimović” Križevići
  2.  Amar Čovrk OŠ Hrasno
  3. Adna Omerović OŠ Živinice
s
FOTO: Osman ef.Šahbegović i Ehlimana Šahmanović

Učenici srednjih škola svoje radove posvećene Danu nezavisnosti pisali su na temu “Bosna, starija od svojih naroda”, a najbolji radovi ove godine su:

S
FOTO: Nezira Ahmetović i hafiz Izet ef. Salkanović Glavni imam MIZ Zvornik
  1. Nezira Ahmetović “Behram-begova” Medresa -Tuzla
  2. Adna Hasanović SŠC “Petar Kočić” Zvornik
  3. Nejra Kajmak MSŠ Travnik
s
FOTO: Muharem Sinanović i Adna Hasanović

Komisija ja radila u sastavu:

  1. Osman Halilović, profesor
  2. Osman Šahbegović, profesor
  3. Amer Redžić, profesor

Vrijedne nagrade uručene su učenicima koji su ove godine napisali najbolje radove, uz novčanu nagradu dodijeljene su im i knjige  “Udovičke zemlje” i “Šta su meni ptice, prema kazivanju Ekrema Redžića” vrhunskog podrinjskog književnika Fajke Kadrića.

BZK “Preporod” Zvornik svake godine dodijeli Plaketu za doprinos u radu, a ove godine je uručena Udruženju “Srcem za Podrinje”, a Plaketu je Amer Redžić, predsjednik Preporoda svečano uručio Nurifu Čiviću, predsjedniku Udruženja “Srcem za Podrinje”. Nurif Čivić se zahvalio na priznanju za rad u prethodnom periodu i iskoristio priliku da uputi iskrene čestitke prisutnim.

S
FOTO: Nurf Čivić i Amer Redžić

Prisutni su mogli uživati u poeziji književnika iz zvorničke Kamenice Muhameda Omerovića koju je on na svojstven način predstavio okupljenim.

S
FOTO: Muhamed Omerović

Profesor Osman ef. Šahbegović i predsjednik Skupštine grada Zvornik Mensur Selimović uputili su čestitke prisutnim iz prigodno obraćanje na temu 1.marta.

FOTO: Mensur Selimović

Upriličen je i bazar radova dekupaž tehnike koji su nastali na ranije održanim radionicama u Zvorniku u organizaciji Udruženja “Srcem za Podrinje” i Pomozi.ba

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *