U ponedeljak počinje kampanja „April – mjesec čistoće“ u Zvorniku

Tradicionalna kampanja „April – mjesec čistoće“ zvanično počinje u ponedeljak, 01. aprila u Zvorniku. U toku mjesec dana aprila biće organizovana predavanja u osnovnim školama i vrtiću, uklonjene divlje deponije, ozelenjena školska dvorišta, organizovano čišćenje obala rijeka i jezera, očišćena gradska kapija i staza ka tvrđavi, te zasađena nova stabla.

Planinarsko ekološko udruženje Korak će na Jerininoj stazi strasti ka zvorničkoj tvrđavi postaviti sajle, kako bi staza bila dostupna svim građanima. Nakon toga, pridružiće im se i PD Mladost s kojima će zajedno čistiti potez oko Gradske kapije.

Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja pokrenuće javnu nabavku za izbor najboljeg izvođača za čišćenje divljih deponija, što je planirano budžetom grada.

Povodom obilježavanja 100 godina od osnivanja vatrogasne čete u Zvorniku i 10 godina postojanja PEU Korak, a u saradnji sa Šumskim gazdinstvom, na području mjesne zajednice Čelopek biće zasađen kesten.

U ponedeljak počinje kampanja „April – mjesec čistoće“ u Zvorniku

Ekološka zaštita životne sredine treba da predstavlja trajnu obavezu svih članova društva, dok je briga o životnoj sredini prioritet od sveukupnog značaja za društvo. Zdrava životna sredina je osnov za očuvanje ljudske egzistencije, zdravog razvoja društva i bitan faktor za nivo života stanovništva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *