U ponedeljak počinje Svetosavska nedelja u Zvorniku

Svečanim programom, nastupom učenika Tehničkog školskog centra, OMŠ „Vojin Komadina“, te izložbom vajara Darka Juroševića u ponedeljak, 22. januara u Domu omladine počeće 31. Svetosavska nedelja.

U nastavku obilježavanja tokom poslednje dekade januara građani će moći da posjete koncerte KUD-a “Sveti Sava“, PZPD „Izvornik“, da odgledaju pozorišne predstave i filmsku projekciju „Sveta Petka-krst u pustinji“, ali i da uživaju u tradicionalnom Svetosavskom predavanju profesora doktora Rastka Jovića.

Svetosavska akademija biće održana u petak, 26. januara, a program iste sadržaće besjedu poznatog pjesnika Gorana Vitića, te pjesme i dramski prikaz učenika i profesora SŠC „Petar Kočić“, OŠ „Sveti Sava“ i OMŠ Vojin Komadina. Vitićevim pjesmama „Ne dam“ i „Republiko moja Srpska“ zvorničkoj publici predstaviće se Bogdan Stjepanović i Marija Nagraisalović.

Proglašenje najboljih sportskih djelatnika i sportista u Zvorniku u 2023. godini biće održano u ponedeljak, 29. januara.

Manifestacija „Svetosavska nedelja 2024“ biće završena 31. januara pozorišnom predstavom zvorničke DIS scene.

Još od 1993. godine Srpsko prosvjetno kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Zvornika započelo je tradiciju obilježavanja riječi, djela i lika svetitelja Save uz svesrdnu podršku Grada Zvornika i Srpske pravoslavne crkve.


U ponedeljak počinje Svetosavska nedelja u Zvorniku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *