Već tradicionalno prvi dan Ramazanskog bajrama, Medžlis islamske zajednice Zvornik, na čelu sa predsjednikom Mustafom Muharemović, prvi dan ovog blagdana organizuje prijem za mnoge ličnosti iz političkog, vjerskog, sportskog i  drugih sfera javnog i civilnog života.

prijem MIZ Zvornik

Ipak, poseban akcenat stavlja se na prijem imama Medžlisa, koji su protekli mjesec pored redovnih poslova imali i bezbroj drugih obaveza, odnosno svih onih koje nalaže mjesec Ramazan.

Na istom, pored imama (efendija) prisustovali su i načelnik općine Sapna g-din Zudin Mahmutović, kao i predsjednik Skupštine TK, g-din Senad Alić, zatim predsjednik Skupštine Grada Zvornik g-din Mersad Mehmedović, odbornik Elmedin Bošnjak, kao i poslanik u NS RS-a g-din Nedim Čivić, te predsjednici bošnjačkih Udruženja koji rade i egzistiraju na prostoru Grada Zvornik. Istom je prisustovao i šef kabineta ministarstva izbjeglica i raseljenih osoba FBiH g-din Nisvet Mujanović.

Miz Zvornik prijem

Kao i prethodnih godina, prijemu je prisustovao i gradonačelnik Grada Zvornik, g-din Zoran Stevanović, kao i njegov zamjenik Bojan Ivanović. Sa osmijehom na licu gradonačelnik još jednom je iskoristio priliku da pored prisutni, svim muslimanima na prostoru Grada Zvornik, kao i šire uputi iskrene blagdanske čestitke.

Miz Zvornik prijem gradonačelnik Zoran Stevanović


Miz Prijem


Miz Zvornik prijem

Miz Zvornik

(Zvornički.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *