Novi detalji akcije “Spartakus”: Uhapšena grupa koja je sarađivala sa Zvorničaninom koji se nalazi u zatvoru u Belgiji!?

Na press konferenciji Policijske uprave Zvornik gdje je predstavljen rad u protekloj 2023.godini  iznijet je niz zanimljivih i zabrinjavajućih podataka. Jedan od onih podataka koji zabrinjava jeste da su službenici Policijske uprave Zvornik u toku godin evidentirali 10 samoubistava dok je u prethodnoj 2022. godini taj broj bio devet.

Najveći porast u oblasti činjenja krivičnih djela zabilježen je iz oblasti “Povreda protiv braka i porodice” ili u javnosti nazvano nasilje u porodici. U 2023.godini evidentirano je čak 103 krivična djela “Povreda protiv braka i porodice”, a što se odnosi na slučajeve nasilja u porodici dok je u 2022.godini iz ove oblasti evidentirano 82 krivična djela. Tako se došlo do podatka da je u 2023.godini broj evidentiranih djela iz oblasti “Nasilje u porodici” povećan za 25,6% u odnosu na prethodnu godinu.

Žrtve i okruženje problema “Nasilje u porodici” postali su svijesniji nakon nemilih događaja u Gradačcu.

O ovim problemaima koji nas okružuju pisali smo u prethodnom periodu, a o istim možete više pročitati na linkovima u nastavku.

Psiholog Ivan Kuč: Podaci o broju samoubistava u regiji Birač su zabrinjavajući i alarmantni, potreban veći angažman cijelog društva

O tragičnim posljedicama nasilja u porodici govori psiholog Ivan Kuč: Zbog nasilja u našem okruženju, mi postepeno postajemo nenormalni

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *