U prijateljskoj utakmici fudbaleri Drine remizirali protiv Slobode iz Tuzle, domaća publika vrijeđala trenera Lazarevića

U prijateljskom susretu koji je odigran u Zvorniku, ekipe Drine i Slobode iz Tuzle su odigrale neriješeno 1:1. Domaći sastav je do vođstva stigao u 30. minutu, kada je poslije akcije i asistencije Ilića sa petnaestak metara iskosa sa desne strane gostujuću mrežu zatresao Cmiljanović.

Deset minuta kasnije izjednačio je evrogolom Asanović koji je šutirao sa dvadesetak metara, a lopta se od prečke odbila u gol.

Trener Slobode Zlatan Nalić je šansu pružio svim igračima koji su nastupili u dvije različite postave, dok je Mile Lazarević zamijenio petoricu fudbalera, a šansu nisu dobili domaći mladi igrači. Stekao se utisak da upravo ti mlađi igrači nisu ništa lošiji od nekih igrača koji su šansu dobili u drugom dijelu meča ili su odigrali kompletnu utakmicu, pa su zbog toga na kraju meča neki navijači i roditelji uputili teške riječi šefu stručnog štaba Drine.

Poslije dosadašnjeg dijela priprema i meča sa Slobodom može se zaključiti da je najveće pojačanje za Drinu ostanak Aleksandra Ilića. Zbog nesuglasica sa trenerom bio je veoma blizu odlaska, a na ogromnom gubitku bi bili navijači i sam trener koji bez njega ne bi imao nijedno kvalitetno ofanzivno rješenje.

Prema posljednjim informacijama nakon Miloševića koji je Drinu napustio (otjeran) prošle sezone kao i niz drugih fudbalera proizvod škole fudbala FK “Drina” Zvornik. U međuvremenu je kroz Drinu prodefiovalo desetine i desetine prinova od čijih igri i rada na terenu je Drina redovni borac za opastanak u prvoligaškom društvu.

U prijateljskoj utakmici fudbaleri Drine remizirali protiv Slobode iz Tuzle, domaća publika vrijeđala trenera Lazarevića

Zašto je to tako, zašto nova Uprava nije promijenila ovu praksu? Pitanja su na koja nije jednostavno dobiti odgovor jer uopšte nema logike ovo što se radi u zvorničkom prvoligašu.

Iako je Drina odigrala neriješeno sa daleko popularnijim i “jačim” klubom, to uopšte nije izazvalo zadovoljstvo kod prisutne publike. Dobar dio publike među kojima su roditelji zvorničkih fudbalera uputili su teške riječi, a uvrede koje je pretrpio Mile Lazarević, šef struke, teško bi progutao ijedan častan čovjek i ostao dalje da vodi Klub jer dok je vrijeđane trajalo niko iz Kluba nije stao u zaštitu šefa struke Drine.

Kome su trebale tolike prinove u klubu koje ne mogu pobjediti kombinovani sastav Slobode u kojem su dominirali juniori omladinskog pogona Slobode? Prinove koje su jesenas, pa i zimus stigle u Drinu još uvijek niko ne vidi kao pojačanje nego kao zamjenu za fudbalere iste kvalitete, a koji su za razliku od prinova proizašli iz škole fudbala Drine i svi ih u gradu znaju od malih nogu.

Do meča sa Famosom ostalo je još jedanaest dana i nadamo se da će se kockice do tada posložiti, te Drina pobjedom krenuti u proljećni dio sezone.

(InfoBirač/Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *