Incident u Srebrenici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prilikom održavanja sastanaka Povjereništva SDA u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica, na kojem se trebalo raspravljati o političkoj situaciji i problemima unutar srebreničke SDA došlo je do incidenta.

Naime na početku sastanka došlo je do fizičkog incidenta. Naime grupa građana je prekinula sastanak te fizički izbacila članove Povjereništva iz prostorija Medžlisa. Ovom prilikom je, prema prvim informacijama, fizički napadnut Sadik Ahmetović. Sastanak je prekinut, a članovi povjereništva su napustili Srebrenicu.

Video snimak koji se pojavio na internetu prikazuje obračun koji se dogodio ispred prostorija u kojima se sastanak održavao, a na snimku se jasno vidi kako nepoznato lice nagurava i pokušava udariti Adila Osmanovića potpredsjednika SDA BiH.

Podsjećamo da je sa funkcije predsjednika SDA Srebrenica, nedavno smjenjen Hamdija Fejzić, a u Srebrenici uvedeno Povjereništvo. Predsjedništvo stranke u Povjereništvo je imenovalo: Adila Osmanović, Sadika Ahmetovića, Šefika Džaferovića, Safeta Softića, Edina Ramića, Ramiza Salkića, Dževada Mahmutovića i šest odbornika SDA u Skupštini općine Srebrenica.

 

Zvornički.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *