U Srebrenici oduzeto dva pištolja, automatska puška i više komada municije
Puška m70 / ilustracija

U Srebrenici je akcijom policije u mjestu Skelani oduzeto dva pištolja, automatska puška i više komada municije, kao i jedan bajonet. Sve ovo navodi se u saopštenju za javnost upućenom iz CJB Zvornik. U nastavku prenosimo saopštenje u potpunosti.

U Srebrenici pronađeno i oduzeto oružje čije držanje građanima nije dozvoljeno

Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, podnijeli izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, protiv lica P.M. (1972) iz Srebrenice.
Naime, lice P.M. se sumnjiči da je u porodičnoj kući i pomoćnim objektima koje koristi u mjestu Skelani, opština Srebrenica, posjedovao nelegalno naoružanje i municiju- pištolj Magnum 357, 27 komada metaka za pištolj Magnum 357, pet pakovanja od po 25 metaka kalibra 7,65 mm, dva komada metka kalibra 12 mm, automatsku pušku M70 i nož za automatsku pušku.

U Srebrenici oduzeto dva pištolja, automatska puška i više komada municije
FOTO: Iustracja

Prilikom pretresa objekata koje koristi lice P.M. navedeni predmeti su pronađeni i oduzeti, o čemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *