U toku vikenda iz saobraćaja isključeno 30 pijanih vozača na području Zvornika i Bratunca, šest uhapšenih vozača, sankcije i za vozača do 21 godine

Pojačane aktivnosti tokom vikenda na području PU Zvornik

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik su proteklog vikenda, na području ove Uprave, realizovali pojačane aktivnosti sa ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, zloupotrebe opojnih droga i javnog reda i mira.

Na području Zvornika i Bratunca, realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu i tom prilikom kontrolisali su i izvršili alkotestiranje 943 učesnika u saobraćaju. Zbog utvrđene nedozvoljene količine alkohola u organizmu sankcionisano je 30 vozača, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja.

Od ukupnog broja sankcionisanih vozača 9 vozača je sankcionisano zbog utvrđene količine alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 14 vozača zbog utvrđene količine alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a 6 vozača je zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog utvrđene količine alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisan je jedan vozač mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva. Evidentirano je 44 ostala prekršaja.

Policijski službenici Policijske stanice Bratunac su 11.02.2024. godine oko 00,00 časova, lišili slobode lice inicijala S.M. iz Srebrenice, koje je kao učesnik u saobraćaju odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *