U zatvoru preminuo brat jednog od ubica dvogodišnje djevojčice Danke Ilić

Osumnjičeni Dalibor Dragijević (40) iz Bora kome je u subotu određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je pomogao Dejanu Dragijeviću (50) osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić nakon izvršenog krivičnog dela, preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

Daliboru Dragijeviću je u ranim jutarnjim satima pozlilo i uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i lekara Doma zdravlja u Boru koji su pokušali reanimaciju on je u 3,10 časova preminuo, a od strane lekara mrtvozornika konstatovana je prirodna smrt.

O događaju je odmah obavešteno Više javno tužilaštvo u Zaječaru koje je naložilo obdukciju na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

Hitna pomoć stigla je ranije danas ispred kuće Dejana Dragijevića osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2).

Kako javljaju reporteri “Blica” sa lica mesta, nekoliko bolničara je ušlo u kuću u selu Zlot kod Bora.

Pretpostavlja se da se u kući trenutno nalazi samo majka Dejana Dragijevića, pošto su njegov otac i brat juče uhapšeni zbog sumnje da su pomagali u sakrivanju tela ubijene Danke Ilić.

Podsetimo, Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji su uhapšeni zbog sumnje da su ubili Danku Ilić, saslušani su u petak uveče, a juče im je određen pritvor. Dragijević je pred tužiocem priznao zločin, dok se Janković branio ćutanjem. Obojici je potom određen pritvor do 30 dana.

Policija je u međuvremenu uhapsila Radeta i Dalibora Dragijevića, oca i brata Dejana Dragijevića, zbog sumnje da su mu pomogli da premesti telo ubijene devojčice. Oni bi danas trebalo da budu saslušani.

Policija pretresla kuću Dragijevića
Dejan Dragijević juče je u pratnji policije doveden ispred kuće u kojoj živi u selu Zlot, dok je cisterna ispumpavala septičku jamu oko kuće u potrazi za telom Danke Ilić, ali ništa nije pronađeno.

Policija je iz kuće Dragijevića iznela džakove sa dokazima, a iz jednog od njih virila je drška nalik drški lopate ili ašova. Taj predmet biće poslat na veštačenje kako bi se utvrdilo da li je korišćen u zločinu.

(blic.net)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *